Εθνική | Με έλεγχο συναισθημάτων από τον τραυματισμό του Λημνιού, νίκη απόψε με το Κόσοβο

Share on:

Η εθνική Ελλάδας για το Nations League υποδέχεται σήμερα Κυριακή (21:45 NOVA, Alpha) στο ίδιο γήπεδο το Κόσοβο, το οποίο είχε κερδίσει 1-0 μέσα στην Πρίστινα πριν από δέκα ημέρες κι ο Ουρουγουανός τεχνικός Γουστάβο Πογιέτ επικεντρώθηκε στον έλεγχο των συναισθημάτων διεθνών και προειδοποίησε πως αν παρασυρθούν από τον τραυματισμό του Λημνιού, που έπαθε ρήξη χιαστού και θα μείνει έξω για έξι μήνες, μπορεί να έρθει το αρνητικό αποτέλεσμα.

Με νίκη εις βάρος του Κοσόβου, η εθνική ανεβαίνει κατηγορία και θα μπορεί να διεκδικήσει και μέσω του Nations League, εκτός των προκριματικών, την πρόκρισή της στα τελικά του Euro 2024 που θα γίνουν στην Γερμανία.

Οι διεθνείς επισήμαναν το αυτονόητο μετά το τέλος του αγώνα, πως τους άρεσε η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο γήπεδο οι 16.000 Θεσσαλοί, κυρίως. Χρόνια ολόκληρα έχει η εθνική να παίξει μπροστά σε τόσο κόσμο. Και με το Κόσοβο θα έχει περισσότερο από 20.000 κόσμο. Η επαρχία είναι η «άλλη Ελλάδα» ως φαίνεται, η κανονική, μακριά από τα οπαδικά που κατατρώγουν ως το μεδούλι την Αθήνα. Η επαρχία είναι ευκαιρία για την εθνική ομάδα ν’ αποκτήσει μόνιμους οπαδούς.

Τρείς βαθμοί στο ματς με τους Κοσοβάρους, σημαίνει αυτόματα πρωτιά στον όμιλο για την εθνική, όπως βλέπετε στην βαθμολογία. Το ματς προφανώς δεν είναι εύκολο, καθότι οι Κοσοβάροι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, έχουν και παίκτες που αγωνίζονται στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.
Ο Πογιέτ θα κατεβάσει τον Βλάχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Μπάλντοκ κι αριστερά τον Τσιμίκα. Κεντρικά μπακ σίγουρα ο Μαυροπάνος και ένας εκ των Χατζηδιάκου, Τζαβέλα. Κι αυτό γιατί ο Χατζηδιάκος ένοιωσε ζαλάδες από χτύπημα κι έγινε αλλαγή στο ματς με την Κύπρο. Στα χαφ, ο Μπακασέτας είναι αδιαπραγμάτευτος και το πιο πιθανό είναι να τον πλαισιώσουν Κουρμπέλης και Μπουαλάκης. Στην επίθεση, Μάνταλος, Μασούρας κσι Παυλίδης.

Βαθμολογία
Χώρα αγ. γκολ βαθ.
Ελλάδα 3 5-0 9
Κόσοβο 3 5-3 6
Β. Ιρλανδία 3 2-4 1
Κύπρος 3 0-5 1

12 Ιουνίου
Β. Ιρλανδία – Κύπρος (16:00)
Ελλάδα – Κόσοβο (21:45)
24 Σεπτεμβρίου
Β. Ιρλανδία – Κόσοβο (19:00)
Κύπρος – Ελλάδα (21:45)
27 Σεπτεμβρίου
Ελλάδα – Β. Ιρλανδία (21:45)
Κόσοβο – Κύπρος (21:45)


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE