Έκλεισε στον Ολυμπιακό ο Μανωλάς | Επέστρεψε μετά από 7,5 χρόνια

Share on:

Ο Κώστας Μανωλάς επιστρέφει στον Ολυμπιακό με τους “ερυθρόλευκους” να ενισχύονται στα μετόπισθεν ενόψει των αγώνων με την Αταλάντα στο Europa League και δίνει ένα ακόμη όπλο στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς.

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019. Η διοίκηση της Νάπολι ανακοινώνει την απόκτηση του Κώστα Μανωλά από την Ρόμα αντί 36.000.000 ευρώ. Καλοκαίρι του 2021.

Η ιταλική ομάδα ζητάει 15.000.000 ευρώ από τον Ολυμπιακό για την παραχώρηση του έμπειρου κεντρικού αμυντικού αλλά δεν τα βρίσκουν την τελευταία στιγμή και, παράλληλα, απορρίπτει πρόταση της Τορίνο.

Δεκέμβριος του 2021. Ο 30χρονος στόπερ βρίσκεται πάλι στην Ελλάδα για λογαριασμό των ερυθρόλευκων.

Μία δύσκολη αλλά συνάμα αναμενόμενη επιστροφή, καθώς ο Έλληνας άσος – όπως είχε δηλώσει στο SPORT24 – θα γύριζε “μόνο στον Ολυμπιακό”.

Τι σημαίνει η επιστροφή Μανωλά στον Ολυμπιακό

Πρώτον, ό,τι ο Ολυμπιακός δεν σταματάει ποτέ να βάζει τον πήχη ολοένα και πιο ψηλά.

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα, με διψήφια βαθμολογική διαφορά από τους διώκτες τους, εντούτοις συνεχίζουν να ενισχύονται σημαντικά και, μάλιστα, με έναν παίκτη πρώτης γραμμής στην προσπάθεια να κατακτήσουν το τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα και 47ο στην ιστορία τους.

Δεύτερον, η ενσωμάτωση του Μανωλά, ενός παίκτη με 7,5 χρόνια θητεία στο ιταλικό πρωτάθλημα, αποτελεί και ένα μήνυμα ενόψει των δύο αναμετρήσεων του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Αταλάντα στους αγώνες μπαράζ τον Φεβρουάριο στο Europa League.

Η πειραϊκή ομάδα επιδιώκει να ενισχυθεί, να θωρακιστεί και να προετοιμαστεί όσο τον δυνατόν καλύτερα για τα δύο ματς απέναντι σε εκείνη του Μπέργκαμο διεκδικώντας την πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης.

Τρίτον, οι ερυθρόλευκοι φρόντισαν να ενισχυθούν στο κέντρο της άμυνας έγκαιρα, πριν υπάρξουν αποχωρήσεις. Είτε λόγω της ενδεχόμενης μεταγραφής του Ρούμπεν Σεμέδο είτε λόγω της απουσίας για έναν μήνα του Πάπε Αμπού Σισέ (και ίσως του Ουσσεϊνού Μπα) με τη Σενεγάλη στην τελική φάση του Κόπα Άφρικα. Και

Τέταρτον, η παρουσία του Μανωλά δίνει τη δυνατότητα στον Πέδρο Μαρτίνς να εφαρμόσει αγωνιστικά δύο ακόμη συστήματα (3-4-3, 3-5-2) στα θεωρητικά πιο δύσκολα παιχνίδια και δη αυτά της Ευρώπης.

Διότι, στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός δεν έχει αυτή την ανάγκη. Στις εγχώριες διοργανώσεις, η πειραϊκή ομάδα μπορεί να παρατάσσεται με στόπερ τον Μανωλά και τον Παπασταθόπουλο ή τον Σισέ και στα πιο δύσκολα ματς να παίζουν και οι τρεις μαζί/

Πηγή:sport24


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE