Champions League | Ρεάλ Μ. – Λίβερπουλ 1-0 | Με άνεση στους “8”

Share on:

Μία ακόμα χορταστική παράσταση από την Ρεάλ Μαδρίτης που με γκολ του Μπενζεμά προς το τέλος (78’) έδειξε στην Λίβερπουλ ότι οι βαρδιές Champions League είναι η ειδικότητά της.

Στον τελικό του 2018 την διαφορά την έκαναν τα ολέθρια λάθη του Κάριους. Στον περσινό τελικό όλα κρίθηκαν στην μία φάση, στην μία στιγμή, σε μία λεπτομέρεια. Φέτος, οι δύο ομάδες δεν ήταν καν κοντά. 

Το τελικό σκορ των δύο αναμετρήσεων (6-2) δεν λέει ψέματα. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μία ομάδα με όλα τα γράμματα κεφαλαία, η Λίβερπουλ είναι μία ομάδα που βλέπει έναν κύκλο να κλείνει. Το 1-0 του επαναληπτικού στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» μπορεί να είναι και το κύκνειο άσμα μιας ομάδας που έφτασε στο ταβάνι της και πρέπει να ανανεωθεί, αν θέλει να επιστρέψει.

Το 2-5 του πρώτου ματς ήταν σαν να μην είχε γίνει ποτέ. Οι δύο ομάδες βγήκαν με την λογική πως παίζουν έναν μονό τελικό κι αυτό δημιούργησε ένα χορταστικό πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να δίνουν ένα φρενήρη ρυθμό στο ματς (17 τελικές στο πρώτο μέρος) και το 0-0 να μένει μάλλον… κατά λάθος.

Η Λίβερπουλ βγήκε στο γήπεδο με θάρρος και αν δεν υπήρχε το κακό τελείωμα του Νούνιες στα πόδια του Κουρτουά (7’), ο επαναληπτικός ίσως να είχε άλλη τροπή.

Από την άλλη, οι κόκκινοι είχαν σε καταπληκτική μέρα τον Άλισον που είχε απαντήσεις σε κάθε ερώτηση της βασίλισσας. Με ενστικτώδη επέμβαση γλίτωσε το γκολ σε εξ’ επαφής πλασέ του Βινίσιους (14’), ενώ λίγο αργότερα (20’) οριζοντιώθηκε και ακούμπησε όσο χρειαζόταν την μπάλα για να την στείλει στο δοκάρι μετά από σουτ του Καμαβινγκά εκτός περιοχής.

Ο Βινίσιους προκαλούσε χάος σε κάθε του επαφή με την μπάλα, με την Ρεάλ Μαδρίτης να κερδίζει πολλές δεύτερες μπάλες έξω από την αγγλική περιοχή. Σε μία από αυτές ο Μόντριτς βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το βολέ του από το ύψος της περιοχής ξύρισε ξανά το δοκάρι (22’).

Σε ένα ματς που η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, ο Νούνιες πήγε να γίνει ήρωας με περίτεχνο διαγώνιο φαλτσαριστό, όμως ο Κουρτουά κράτησε το 0-0 με εκπληκτική επέμβαση (34’) σε ένα χορταστικό πρώτο μέρος, που μπορεί να μην είχε γκολ, αλλά είχε ποδόσφαιρο στο πιο υψηλό επίπεδο και από τις δύο ομάδες.

Στην επανάληψη, οι μερένγκες βρήκαν όλες τις αμυντικές λύσεις με την τετράδα πίσω με Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Νάτσο να σβήνει όλους τους κινδύνους εν τη γεννέσει τους, σε ένα αμυντικό ρεσιτάλ, που δεν επέτρεψε άλλη φάση στην ομάδα του Κλοπ.

Από λάθος του Ρόμπερτσον, ο Βαλβέρδε βγήκε σε κλασικό τετ-α-τετ, όμως ο Άλισον απέκρουσε με τα πόδια (52’), με την Ρεάλ Μαδρίτης να ψάχνει την μία φάση για να τελειώσει τα πάντα.

Ο Μπενζεμά αστόχησε (69’) από θέση που συνήθως δεν συγχωρεί, όμως λίγο αργότερα (78’) έκανε αυτό που έπρεπε. Ο Βινίσιους έκανε τσαφ προ του Άλισον, όμως ακόμα και πεσμένος έδωσε πάσα πάρε-βάλε, στον Γάλλο επιθετικός, ο οποίος είχε εύκολο έργο για το 1-0 (78’).

Η Λίβερπουλ είχε παραδώσει πνεύμα και η «βασίλισσα» με μία ακόμα πειστική παράσταση υπενθύμισε ότι δεν μπλέκεις μαζί της. Ειδικά, αν πρόκειται για Champions League…

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (86’ Λούκας Βάθκεθ), Ρούντιγκερ, Μιλιτάο, Νάτσο, Καμαβινγκά, Κρόος (84’ Τσουαμενί), Μόντριτς (82’ Θεμπάγιος), Βαλβέρδε, Βινίσιους (84’ Μάρκο Ασένσιο), Μπενζεμά (82’ Ροντρίγκο).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (91’ Τσιμίκας), Μίλνερ (73’ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν), Φαμπίνιο, Ντιόγκο Ζότα (57’ Έλιοτ), Γκάκπο (91’ Καρβάλιο), Σαλάχ, Νούνιες (57’ Φιρμίνο).


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE