Champions League | Ο Μέσι έγινε αλλαγή μετά από 63 ματς | Ο Χάαλαντ «δεν βλέπει» τον Κριστιάνο Ρονάλντο!

Share on:

Η πρώτη μέρα του Champions League είχε 4 στατιστικά που αξίζει να ρίξεις μια ματιά.

Η επιστροφή του Champions League γιορτάζεται πάντα με εκπληκτικές εκδηλώσεις. Οι περισσότερες δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Γίνονται σε σπίτια, είναι αράγματα με φίλους. Τα κουτιάς πίτσας φτάνουν μέχρι το ταβάνι, αυτά της μπίρας δίνουν τη δυνατότητα για strike και οι αναλύσεις δίνουν και παίρνουν. Κάτι ανάλογο έγινε και την Τρίτη (06/09) στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων της κορυφαίας διοργάνωσης για το 2022-23. Σε αυτή είδαμε κάποια stats που αξίζει να συζητηθούν ενώ σερβίρεται το δεύτερο πιάτων των group και τα παραθέτουμε…

Εγινε αλλαγή έπειτα από  63 ματς ο Μέσι

Κι όμως, οι καιροί αλλάζουν. Βασικά ο χρόνος δεν χαρίζει σε κανέναν. Ούτε στον star της Παρί Σεν Ζερμέν, Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός, με κλειστά πλέον τα 35 του χρόνια, ήταν βασικός στον αγώνα με την Γιουβέντους για την πρεμιέρα των ομίλων. Μέχρι εδώ, όλα νορμάλ. Στο 84’ όμως η πινακίδα σηκώθηκε και είχε πάνω τον αριθμό 30.

Ο Κάρλος Σολέρ πέρασε στη θέση του Λέο για να συμβεί κάτι που είδαμε για πρώτη φορά τα τελευταία 8 χρόνια σε αγώνα Champions League. Τον αριστεροπόδαρο μύθο δηλαδή να αντικαθίσταται. Ηταν τότε 21 Οκτωβρίου του 2014 και ένας αγώνας της Μπαρτσελόνα με τον Αγιαξ όταν ο Μέσι έγινε αλλαγή και ακολούθησαν 63 σερί ματς στα οποία έπαιξε για 90 λεπτά. Μέχρι εκείνο της Τρίτης (06/09) στο Parc des Princes και την απόφαση του Κριστόφ Γκαλτιέ.


Εφτασε τις 100 νίκες ο Αντσελότι

Μοναδικός με τίτλο και στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, μοναδικός με 4 κατακτήσεις Champions League, ο Κάρλο Αντσελότι συνεχίζει να χαράζει όλο και πιο βαθιά το όνομά του στα βιβλία του αθλήματος. Ο Carletto με το 0-3 της Ρεάλ κόντρα στην Σέλτικ, έφτασε τις 100 νίκες στην κορυφαία διοργάνωση και έγινε μόλις ο 2ος που το πετυχαίνει μετά τον Αλεξ Φέργκιουσον [102].

Είναι θέμα χρόνου Ιταλός να αφήσει για πάντα πίσω τον Σκωτσέζο επί σειρά ετών τεχνικό της Μάντσεστερ Γιοουνάιτεντ, όμως έχει σταθερά πίσω του τον Πεπ Γκουαρδιόλα της Σίτι, που έχει 94. Ο allenatore χρειάστηκε 180 αγώνες για να τις φτάσει και έχει επίσης 41 ισοπαλίες και 39 ήττες. Την 100άρα ο 62χρονος την έπιασε με τις Μίλαν [39], Ρεάλ  Μαδρίτης [29], Τσέλσι [10], Μπάγερν Μονάχου [7], Παρί Σεν Ζερμέν [6], Νάπολι [5], Πάρμα [2], Γιουβέντους [2].

Με 25 τεμάχια ήδη, ο Χάαλαντ δεν βλέπει τον Κριστιάνο…

Μάλλον κάτι ήξερε ο Κριστιάνο Ρονάλντο και «χτυπιόταν» για να αποχωρήσει αυτό το καλοκαίρι από την Γιουνάιτεντ. Γιατί στην άλλη πλευρά του Μάντσεστερ, ο τύπος πράγματικά είναι ασταμάτητος. Τα 12 γκολ σε 555 λεπτά μπορούν να μείνουν για λίγο στην άκρη. Γιατί αυτά που κάνει στο Champions League ο Ερλινγκ Χάαλαντ, είναι πραγματικά απίστευτα. Ο επιθετικός της Σίτι έβαλε ακόμα δύο γκολ, αυτή τη φορά στο Sanchez Pizjuan κόντρα στην Σεβίλλη και έφτασε την επίδοσή του στην κορυφαία διοργάνωση σε ένα μάλλον… σοκαριστικό επίπεδο.

Σε 20 ματς, με Ζάλτσμπουργκ, Ντόρτμουντ, Σίτι, έχει 25 γκολ. Πόσα γκολ είχε στον ίδιο αριθμό αγώνων ο, Νο1 σκόρερ στην ιστορία του θεσμού, CR7; Πόσα; Κανένα. Πόσα χρειάστηκε για να βάλει τα 25 που έχει τώρα ο Χάαλαντ; «Μόλις» 63. Καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι αν ο Νορβηγός παραμείνει στο top-level και παίζει μόνο σε υπερομάδες, στη χειρότερη θα διεκδικήσει την κορυφή από τον μυθικό Πορτογάλο, τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του αθλήματος.


Το 65.1% της σημερινής Μίλαν «διέλυσε» τις υπερομάδες του παρελθόντος

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Εντάξει, η Μίλαν επέστρεψε στο Champions League. Στη «δική της διοργάνωση», αφού μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης έχει περισσότερες κατακτήσεις από τις 7 των Rossoneri. Ομως αυτό που έκανε η ομάδα του Στέφανο Πιόλι στο πρώτο ματς του 5ου ομίλου στην έδρα της Ζάλτσμπουργκ, δύσκολα θα το φανταζόταν κανείς.

Κόντρα στη μόνιμη πρωταθλήτρια Αυστρίας, η παρέα των Ερναντέζ, Τονάλι και Λεάο έφτασε την κατοχή στο 65.1% ποσοστό το οποίο είναι το μεγαλύτερο για το club από τη σεζόν 2003-04 όταν η Opta κάνει μετρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η Μίλαν είχε περισσότερο την μπάλα από ομάδες που είχαν στη σύνθεσή τους παίκτες όπως Πίρλο, Ζέεντορφ, Ρούι Κόστα, Κακά. Είπαμε, απίστευτο κι όμως αληθινό.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE