Champions League | Νάπολι – Άιντραχτ 3-0 | Τα “παιδιά” του Μαραντόνα στους “8”

Share on:

Μετά το 0-2 στην Φρανκφούρτη, η Νάπολι νίκησε άνετα και στο Diego Maradona την Αϊντραχτ (3-0) και για πρώτη φορά στην ιστορία της πέρασε στα προημιτελικά του Champions League.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι κάνει αδιανόητα πράγματα στη σεζόν και αφού έχει ήδη κατακτήσει το Campionato [+18], νιώθει απελευθερωμένη στην Ευρώπη. Οι Partenopei είχαν το 0-2 της Γερμανίας, όμως κάθε άλλο παρά αδιάφοροι παρουσιάστηκαν, έριξαν 3άρα στην Φρανκφούρτη και πέρασαν εμφατικά στην 8άδα της κορυφαίας διοργάνωσης. Τρίτη ιταλική στα προημιτελικά η Νάπολι μετά τις Μίλαν, Ιντερ.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι μπήκε ελεγχόμενα στη συνάντηση, δεν χρειάστηκε να φορτσάρει και είχε την πρώτη της ευκαιρία στο 19′ με τον Κβαρατσχέλια. Ο Γεωργιανός εξτρέμ πάτησε περιοχή αλλά είδε τον Τραπ να αποκρούει το σουτ του και στο 42′ του είπε και πάλι «όχι» ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Ο τελευταίος, δεν μπορούσε να κάνει κάτι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Λομπότκα έβγαλε ωραία για τον Πολιτάνο, εκείνος έκανε τη σέντρα και ο Οσιμέν αφού πήδηξε στον… Θεό και έμεινε εκεί, με κεφαλία στο παραθυράκι έγραψε το 1-0.

Στην επανάληψη, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο απλά για την Νάπολι. Στο 53’ ο Ντι Λορέντζο έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Οσιμέν με προβολή με το αριστερό το 2-0 και στο 64’ με πέναλτι που πήρε ο ίδιος από τον Σο, ο Ζιελίνσκι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Οι πρωτοπόροι της Serie A δεν είχαν κανένα πρόβλημα να σβήσουν το ματς στη συνέχεια και να πάρουν ακόμα μια νίκη στη φετινή, εκπληκτική για τους ίδιους χρονιά.

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κιμ (66′ Ζουάν Ζεσούς), Μάριο Ρουί, Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (74′ Ντομπελέ), Πολιτάνο (66′ Λοσάνο), Κβαρατσχέλια (74′ Ελμάς), Οσιμέν (81′ Σιμεόνε).

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Ολιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Μπουτά, Τούτα, Εντικά, Λεντς (67′ Μαξ), Ρόντε (74′ Γιάκιτς), Σο, Κνάουφ (62′ Αλιντού), Γκέτσε, Καμάντα, Μπόρε.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE