Απόψε | Ολυμπιακός – Γκενκ στο Europa League| Χάιντουκ – ΠΑΟΚ και  Άρης – Δυναμό Κιέβου στο Conference League

Share on:

Ο Ολυμπιακός, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ παίρνουν σειρά απόψε στα ευρωπαϊκά βράδια μας στο Europa League και το Conference League, με τα φώτα να φωτίζουν περισσότερο το ματς του δικεφάλου του βορρά, όχι λόγω κάποιας ποδοσφαιρικής σημασίας, παρά γιατί θα γίνει στην Κροατία. Απ εκεί που ξεκίνησαν τα ναζίδια της Δυναμό Ζάγκρεπ που ήρθαν στην Αθήνα και προκάλεσαν τρομερά επεισόδια στην Ν. Φιλαδέλφεια, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή. Προφανώς και οι οπαδοί της Χάιντουκ δεν είναι από την ίδια πάστα με τους φασίστες τη Δυναμό, αλλά σ’ ένα γενικότερο πλαίσιο, οι συμπεριφορά των οργανωμένων οπαδών στην Κροατία δεν διαφέρει και πολύ από την ελληνική.

Για την δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί την βελγική Γκενκ (22:00 Cosmote TV) στο «Καραϊσκάκης» με την ελπίδα ότι θα βάλει τις βάσεις πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωσης, όπου θ’ αντιμετωπίσει την σερβική Τσυκαρίτσκι, πολύ πιο βατή. Στόχος είναι η είσοδος στους ομίλους. Αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί από την Γκενκ, θα βρει μπροστά την στα πλέι οφ του Conference League την Όσιγεκ από την Κροατία η την Ντεμίρσπορ Άδανα από την Τουρκία.

Ο Ολυμπιακός του Ισπανού τεχνικού Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα είναι μία νέα ομάδα ή παλιά, όπως την γνωρίζουμε; Άγνωστο; Έγιναν πολλές μεταγραφές και καλές μεταγραφές, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα παίξουν όλοι. Ο κεντρικός μπακ Φρέιερ θα παίξει και ο μέσος Ιμπόρα. Απ εκεί και πέρα, η επιθετική γραμμή θα παραμείνει η ίδια, με Φορτούνη, Ελ Αραμπί και Μασούρα. Δοκιμασμένη συνταγή.

Χρονικά απόψε θα προηγηθεί ο αγώνας του Άρη με την Δυναμό Κιέβου (21:15 NOVA), στο «Κλεάνθης» Βικελίδης». Οι «κιτρινόμαυροι» του βορρά μετρούν μία πρόκριση εις βάρος της αρμένικης Αραράτ, χωρίς, ωστόσο, πειστική εμφάνιση. Είχαν φέρει ισοπαλία 1-1 στην Αρμενία και μόλις και μετά βίας νίκησαν 1-0 στην Θεσσαλονίκη. Είναι μία νέα ομάδα, που πρέπει να γίνει ομάδα, οπς αποφάνθηκε κι ο προπονητής του Απόστολος Τερζής. Η Δυναμό είναι σαφώς μεγαλύτερο μέγεθος από τον Άρη, έχει προπονητή τον πολύπειρο Μιρτσέα Λουτσέκου, πατέρα του Ραζβάν Λουτσέσκου του ΠΑΟΚ. Στο τρίτο ματς από η Χάιντουκ του Μάρκο Λιβάγια, πρώην άσου της ΑΕΚ, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο Σπλιτ  (22:00 NOVA). στην σκιά του τραγικού συμβάντος στην Φιλαδέλφεια. Ο δικέφαλος του βορρά μπορεί να καρδιοχτύπησε με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στον προηγούμενο γύρο, αλλά πέρασε θριαμβευτικά με νίκη 4-1 μέσα το Ισραήλ στον επαναληπτικό, 0-0 ο πρώτος αγώνας στην Τούμπα. Ενισχύθηκε και σημαντικά με την προσθήκη του διεθνή Ρώσου Οζντόεφ, που αναμένεται να φορέσει φανέλα, έστω και για λίγο αν χρειαστεί.

ΠΗΓΗ: political.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE