Αντβέρπ – ΑΕΚ 1-0 | έχασε αλλά δεν χάθηκε (vid)

Share on:

Η ΑΕΚ έχασε 1-0 από την πρωταθλήτρια Βελγίου, Αντβέρπ, στο «Μποζουΐλ» της Αμβέρσας, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τα play off του Champions League, αλλά η πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους είναι στο χέρι της, στη ρεβάνς της Τετάρτης στην Opap Arena.

Η Ένωση πλήρωσε το «χλιαρό» ξεκίνημά της, όταν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ (16′ Γιάνσεν), στη συνέχεια κυριάρχησε πλήρως, έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, όμως δυστυχώς έχασε και τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού στο πρώτο ημίχρονο. Πολύ καλά στημένη στην άμυνά της η ομάδα του Φαν Μπόμελ, ακόμη και όταν έμεινε με δέκα παίκτες στο 50′, άντεξε στην αφόρητη πίεση των νταμπλούχων Ελλάδας και έτσι πήρε αυτή την οριακή νίκη που τη στέλνει πλέον με το προβάδισμα στη ρεβάνς της Τετάρτης (22:00) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Αντβέρπ προσπάθησε να αιφνιδιάσει και είχε την πρώτη της στιγμή στο 2ο λεπτό. Μετά από επέλαση και γύρισμα του Μπαλίκβισα από τα αριστερά, ο Εκέλενκαμπ έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Πινέδα έβαλε ωραία το πόδι του και αλλοίωσε την πορεία της μπάλας, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει. Στο 11’, ήρθε και η πρώτη καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Άμραμπατ έκανε εξαιρετική σέντρα και βρήκε ανενόχλητο τον Λιβάι, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα πάνω στον Μπουτέ.

Μάλιστα, στο 16’ οι Βέλγοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Κεϊτά κράτησε την μπάλα στον χώρο του κέντρου και την μοίρασε στον Βερμίρεν, ο οποίος την έσπασε στον Γιάνσεν, που με όμορφο πλασέ από την περιοχή (και εκμεταλλευόμενος την αδράνεια του Χατζισαφί), έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 23’, μετά από ακόμη μία επέλαση και σέντρα του Άμραμπατ, ο Λιβάι έκανε ωραία κίνηση και δυνατή κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από το δοκάρι του Μπουτέ. Στο 28’ και ύστερα από υπέροχο γέμισμα του Σιμάνσκι, ο Λιβάι έφερε την μπάλα μπροστά του φτάνοντας στα όρια της περιοχής και έκανε το σουτ, αλλά ο Αλντερβάιλερντ έβαλε σωτήρια το πόδι του και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 36’ η «Ένωση» έχασε τον Λιβάι με τράβηγμα, με τον Πόνσε να παίρνει τη θέση του. Ο Τσούμπερ έκανε πανέμορφη κίνηση και παράλληλη πάσα από τα δεξιά, με την μπάλα να φτάνει στον Πινέδα, ο οποίος σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος. Στο 48’, ο Άμραμπατ βρήκε τον Γκατσίνοβιτς, εκείνος μοίρασε στον Πινέδα, ο οποίος τροφοδότησε στην περιοχή τον Χατζισαφί, όπου με διαγώνιο σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπουτέ που απομάκρυνε. Δύο λεπτά αργότερα, οι Βέλγοι έμειναν με 10 παίκτες. Ο Γκατσίνοβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας, με τον Μπατάιγ να τον πατά με τις τάπες στον αστράγαλο και τον διαιτητή να τον αποβάλει!

Στα επόμενα λεπτά, η ΑΕΚ φλυαρούσε με την μπάλα στα πόδια, ενώ οι δύο προσπάθειες του Γιόνσον (73’, 76’) δεν ανησύχησαν τον Μπουτέ, αφού η μπάλα κόντραρε και αλλοιώθηκε η πορεία της. Στο 77’, ο Μάνταλος ελευθερώθηκε και σούταρε εκτός περιοχής, με τον Μπουτέ να διώχνει σε κόρνερ. Μάλιστα, στο 84’ οι Βέλγοι έφτασαν πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ. Ο Κεϊτά πέταξε την μπάλα μπροστά, άμυνα και Αθανασιάδης αδράνησαν, με τον χαφ των γηπεδούχων να αστοχεί σε τετ-α-τετ.

Στο 88’ η ομάδα του Αλμέιδα είχε μία ακόμη καλή στιγμή. Πολύ γλυκιά σέντρα του Άμραμπατ, ανάποδη κεφαλιά του Πόνσε, με τον Μπουτέ να διώχνει σε κόρνερ. Η τελευταία σημαντική στιγμή για την «Ένωση» ήρθε στις καθυστερήσεις. Ο Μουκουντί έκανε την προβολή από κοντά και έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ ερχόταν από πίσω ο Αραούχο, που φώναξε εκνευρισμένος που ο Γάλλος δεν τον άφησε να εκτελέσει.

Αντβέρπ (Μαρκ Φαν Μπόμελ): Μπουτέ, Ντε Λάετ, Κουλιμπαλί, Αλντερβάιρελντ, Μπατάιγ, Κεϊτά, Εκέλενκαμπφ (56′ Βαν Ντεν Μπος), Βερμίρεν, Οντρέικα (56′ Βάινς), Μπαλικβίσα, Γιάνσεν (71′ Μούγια).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ (68′ Αραούχο), Σιμάνσκι (46′ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (68′ Ελίασον), Άμραμπατ, Τσούμπερ (68′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (36′ Πόνσε).


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE