Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ 2-1 | Έπαιξε σαν Νο1 και θα παίξει τελικό με τον Ρούμπλεφ (vid)

Share on:

Ο «ατσάλινος» Στέφανος Τσιτσιπάς λύγισε στα τρία σετ τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και είναι μια νίκη μακριά από τα ημιτελικά του ATP Finals!

Μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι διάρκειας 2 ωρών και 21 λεπτών, ο 24χρονος τενίστας επικράτησε του περσινού νικητή του US Open (No.5) με 6-3, 6-7(11), 7-6(1) και έχει μπροστά του έναν «τελικό» με τον Αντρέι Ρούμπλεφ (18/11, 22.00). Όποιος νικήσει, θα ακολουθήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην τετράδα του Τορίνο!

Ο Στεφ βρέθηκε στο… χείλος του γκρεμού, αφού είδε τον Μεντβέντεφ να σημειώνει πρώτος μπρέικ στο καθοριστικό σετ και να παίρνει τις μπάλες στα χέρια του στο 5-4. Στο σημείο αυτό, όμως, «αναστήθηκε», έφερε το σετ στα ίσα και με ένα φανταστικό τάι μπρέικ έφτασε στη μεγάλη νίκη!

Όλα αυτά, παρότι έχασε το δεύτερο σετ με δραματικό τρόπο, καθώς «πέταξε» τρία ματς πόιντ στο τάι μπρέικ-θρίλερ. Πραγματικά, φάνηκε να έχει μεγάλα ψυχικά αποθέματα απόψε!

Πέρα από αυτό, κατέβηκε με συγκεκριμένα τακτική στον αγώνα και αυτή είχε να κάνει με το άκρως επιθετικό παιχνίδι και τις πολύ συχνές προωθήσεις του στο φιλέ (τα σερβίς βολέ ήταν αμέτρητα!). Έτσι, δεν «παγιδεύτηκε» σε πολλά μεγάλα ράλι με τον αλύγιστο Ρώσο και γρήγορα-γρήγορα κατέκτησε το πρώτο σετ, με το μπρέικ που σημείωσε μόλις στο δεύτερο γκέιμ. Βοήθησε, βέβαια, κάπως σε αυτό και το νωχελικό ξεκίνημα του αντιπάλου του.

Ο Στεφ διατήρησε το υψηλό του επίπεδο και στο δεύτερο σετ, μόνο που ο Μεντβέντεφ είχε πια βρει τον ρυθμό του και σέρβιρε εξαιρετικά. Οι διαφορές αναπόφευκτα λύθηκαν στο τάι μπρέικ και εκεί έγιναν φοβερά πράγματα! Ο Στέφανος έμεινε αρχικά πίσω με 1-4, αλλά έφερε τα πάνω κάτω και πέρασε μπροστά με 5-4. Έχασε αμέσως μετά το προβάδισμα και από το 5-5 και μετά είχαμε… δράμα.

Τρία χαμένα ματς πόιντ για τον Στεφ, τρία χαμένα σετ πόιντ για τον Ντανίλ και τελικά ο Τσιτσιπάς έκανε ένα αψυχολόγητο drop shot που κατέληξε στο φιλέ στο 11-11 και ο Μεντβέντεφ πήρε δύο πόντους στη σειρά, κλείνοντας το σετ.

Ο Στέφανος φάνηκε να μένει από ενέργεια στα μέσα του τρίτου σετ και όταν ο Ρώσος σημείωσε το μπρέικ στο έβδομο γκέιμ (3-4) και έσωσε μπρέικ πόιντ αμέσως μετά, όλα φάνηκε να ξεκαθαρίζουν… Το 3-5, όμως, δεν πτόησε τον Στεφ, που κράτησε το δικό του σερβίς στη συνέχεια και επιτέθηκε αμέσως μετά στο σερβίς του Μεντβέντεφ. Το πολυπόθητο μπρέικ ήρθε (5-5) και στο τάι μπρέικ που ακολούθησε ο Στεφ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ρώσο!

Ήταν η τέταρτη νίκη του σε 11 αγώνες με τον Μεντβέντεφ, που φάνηκε να καταρρέει μετά το προβάδισμα στο τρίτο σετ.

Στο head to head με τον Ρούμπλεφ ο Στεφ προηγείται με 6-4 και έχει πλέον καλές πιθανότητες να περάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης για δεύτερη φορά στην καριέρα του!


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE