Τζάμπολ στο Eurobasket | Αυτή την κούπα ποιος θα την πάρει; Ο Γιάννης, ο Ντόντιτς ή ο Γιόκιτς;

Share on:

Η δίμετρη νεολαία της Ευρώπης από σήμερα έως και την 18η  Σεπτεμβρίου έχει συνάντηση κορυφής στο μπάσκετ, αρχίσει το Eurobasket 2022.

Τελείως διαφορετικό από τα άλλα, καθότι σ’ αυτή την διοργάνωση θα φορέσουν φανέλα όχι απλά δυο «αστέρες» του ΝΒΑ, αλλά δυο MVP! Πρόκειται για τον «δικό» μας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, δυο φορές σερί και τον Σέρβο Νίκολα Γιόκιτς.

Εκεί θα είναι και το τρομερό παιδί του ΝΒΑ, ο Σλοβένος Λούκα Ντόντσιτς, με τον συμπατριώτη του Ντράγκιτς, εκεί κι οι Γάλλοι Κομπέρ,Φουρνιέ, Καμπαρό και οι Λιθουανοί Σαμπόνις και Βαλατσιούνας. Οι Κροάτες Σάριτς και Μπογκντάνοβιτς. Σύνολο, 36 ΝΒΑερς!

Και φυσικά όλη η αφρόκρεμα αυτών που αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές ομάδες. Άπαντες, εγγύηση ποιότητας και απόλαυσης. Η Ελλάδα κάνει ντεμπούτο αύριο Πέμπτη κόντρα στην Κροατία.

Για πρώτη φορά το Eurobasket θα διεξαχθεί σε τέσσερις πόλεις της Ευρώπης. Στο Μιλάνο, όπου θα παίξει η εθνική μας ομάδα, στην Πράγα, την Κολονία και την Τιφλίδα. Όπως βλέπετε στο πανόραμα, οι 24 ομάδες της τελικής φάσης του τουρνουά έχουν χωριστεί σε τέσσερις ομίλους των έξι. Από κάθε όμιλο θα προκριθούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες και θα διασταυρωθούν μεταξύ τους στην φάση των «16».

Οι διασταυρώσεις των ομίλων Α, Β, Γ και Δ έχουν ως εξής: Β2-Α3, Α1-Β4, Β1-Α4, Α2-Β3, Γ1-Δ4, Δ2-Γ3, Γ2-Δ3, Δ1-Γ4. Όλα τα επόμενα ματς της φάσης των «16» θα γίνουν στο Βερολίνο. Αυτήν την κούπα, λοιπόν, ποιος θα την πάρει; Σε ψηφοφορία μεταξύ των μπασκετάνθρωπων και του κόσμου, η Ελλάδα συγκέντρωσε το 15,2% των ψήφων, ενώ η Γαλλία και η Σλοβενία ισοψηφούν στην πρώτη θέση με 30,4%, με τη Σερβία να είναιτέταρτη με 12.7%, στις εκτιμήσεις πριν το πρώτο τζάμπολ.

Ο δε Γιάννης Αντετοκούνμπο  θεωρείται το δεύτερο φαβορί για το βραβείο του MVP του Eurobasket 2022, πίσω από τον Λούκα Ντόντσιτς της εθνικής Σλοβενίας και τον Νίκολα Γιόκιτς της Σερβίας.

Αντίθετα, ο Δημήτρης Ιτούδης ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος προπονητής που θα δώσει το παρών. στη διοργάνωση του Σεπτεμβρίου, πάνω από τον Τούρκο Αταμάν της πρωταθλήτριας Ευρώπης Εφές και τους υπόλοιπους τεχνικούς των Εθνικών Ομάδων. όλα τα ματς θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ1, την ΕΡΤ3 και το ERTflix.

Α’ Όμιλος: Γεωργία, Τουρκία, Ισπανία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Βουλγαρία

Β’ Όμιλος: Γερμανία, Λιθουανία, Γαλλία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Βοσνία

Γ’ Όμιλος: Ιταλία, Εσθονία, Ελλάδα, Κροατία, Ουκρανία, Μ. Βρετανία

 Δ’ Όμιλος: Τσεχία, Πολωνία, Σερβία, Φινλανδία, Ισραήλ, Ολλανδία

Το πρόγραμμα της 1ης ημέρας

14:30 Ισπανία – Βουλγαρία
15:30 Βοσνία – Ουγγαρία
17:15 Τουρκία – Μαυροβούνιο
18:15 Σλοβενία – Λιθουανία
20:00 Βέλγιο – Γεωργία
21:30 Γαλλία – Γερμανία

Πηγή: political.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE