Ολυμπιακός – Νότιγχαμ 1-0 | Ο Φορτούνης επέστρεψε (vid)

Share on:

Με μεγάλους νικητές τους «μικρούς ήρωες της ζωής» από το Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Νότιγχαμ Φόρεστ, με τον σκόρερ Κασάμι και τον Κώστα Φορτούνη να ξεχωρίζουν. Είδαν και Σκάρπα οι φίλοι των «ερυθρόλευκων».

Σε έναν φιλικό αγώνα στο Καραϊσκάκη όπου τα έσοδά του πήγαν για την ενίσχυση του ιδρύματος της ΕΛΠΙΔΑΣ και συγκεντρώθηκαν δώρα για τα μικρά παιδιά από τους παίκτες των Ολυμπιακού και Φόρεστ αλλά και τον κόσμο οι παίκτες του Μίτσελ επικράτησαν με 1-0 χάρις στο γκολ του Κασάμι από στατική φάση.

Πιο καλή εικόνα του Ολυμπιακού στο α’ μέρος σε σχέση με την επανάληψη, όπου έγιναν όμως πολλές αλλαγές. Αυτό ήταν το τρίτο και τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού πριν την επανέναρξη των επίσημων αγώνων τους. Είχαν προηγηθεί η νίκη με Χάντερσφιλντ και η ισοπαλία με τη Σταντάρ Λιέγης.

Η αρχική 11άδα του Μίτσελ με Φόρεστ και το πρόβλημα με Χάμες

Ο Μίτσελ άφησε εκτός τον Χάμες – που είχε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς – και ξεκίνησε τον φιλικό αγώνα με τη Φόρεστ με Τζολάκη κάτω από τα γκολκπόστ, άμυνα με Ρέαμπτσιουκ, Ρέτσο, Σωκράτη και Βρουσάι, άξονα με Εμβιλά, Κασάμι και Αγκιμπού και μπροστά ως τριάδα τους Μπιέλ, Φορτούνη και Αραμπί.

Βέβαια ο Φορτούνης αρκετές φορές γύριζε και λειτουργούσε ως οκτάρι στο δημιουργικό σκέλος. Η Φόρεστ είχε ως αρχική προσέγγιση το 4-3-1-2 με Τζόνσον και Λίνγκαρντ μπροστά.

ΚΑΣΑΜΙ1

Με διάθεση ο Ολυμπιακός και προσπάθεια να παίξει κάθετα, σκόρερ ο Κασάμι από κόρνερ Φορτούνη

Το α’ μέρος δεν είχε τις πολλές σούπερ φάσεις όμως ο Ολυμπιακός έβγαλε μία διάθεση και είχε σε καλή μέρα τους Φορτούνη – Κασάμι και έως ένα σημείο τον Μπιέλ. Ήταν δηλαδή ένα αρκετά καλό α’ μέρος υπό το πρίσμα της εικόνας τόσο του Φορτούνη όσο και του Κασάμι.

Στο 5′ ένα σουτ του Μπιέλ από καλή θέση κόπηκε μετά από ωραίο ένα δύο με τον Αραμπί. Η Φόρεστ είχε μία προσπάθεια με σουτ του Γέιτς λίγο έξω 12′ και στο 28′ μία κεφαλιά του Μπολί που μπλόκαρε ο Τζολάκης.

Στο 38′ ο Μπιέλ έβγαλε στον Φορτούνη που είχε μία σουτάρα η οποία αποκρούστηκε. Στο 39′ ο Κασάμι χρίστηκε σκόρερ για το 1-0 (που ήταν και το τελικό σκορ) στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό – για πρώτη φορά – με ωραία κίνηση και κεφαλιά μετά από κόρνερ του Φορτούνη. Στο 41′ μετά από πάσα του Φορτούνη στον Αραμπί ο έμπειρος φορ είχε ένα σουτ από θέση βολής έξω.

Απείλησε περισσότερο η Φόρεστ, έριξε Μαρσέλο και Λάιντνερ ως δεξί μπακ στο ματς ο Μίτσελ

Στο β’ μέρος η Φόρεστ έβγαλε φάσεις στο ξεκίνημά του όπως με κεφαλιά του Οριέ. Επίσης είχε ένα καλό σουτ του Τζόνσον στο 60′. Στο 62′ ένα σουτ του Γκιμπς – Γουάιτ αποκρούστηκε δύσκολα από τον Πασχαλάκη.

Στο 65′ ο Γκάρι Ροντρίγκες είχε την ευκαιρία του με σουτ που κόπηκε ενώ ο Μίτσελ είχε κάνει ήδη αρκετές αλλαγές, βάζοντας και τον Μαρσέλο στο ματς και στο αριστερό άκρο της άμυνάς του.

Ο Ολυμπιακός με τις αλλαγές είχε τον Πασχαλάκη στο τέρμα, τους Βρουσάι, Ρέτσο, Ντόι και Μαρσέλο στην άμυνα, τους Εμβιλά, Σαμασέκου και Φορτούνη στον άξονα, τους Γκάρι Ροντρίγκες και Μασούρα στα άκρα και τον Μπακαμπού στο «9».

Στη συνέχεια ο Ισπανός έβαλε ως αλλαγή τον Λάιντνερ αλλά ως δεξί μπακ αντί του Βρουσάι. Στο 72′ ένα ωραίο σουτ του Μπακαμπού έφυγε λίγο έξω. Λίγο μετά η Φόρεστ απείλησε με σουτ του Ο’ Μπράιεν που αποκρούστηκε δύσκολα.

ΣΚΑΡΠΑ

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είδε και τον Σκάρπα

Στο 2ο 45λεπτο ο Κούπερ έριξε στο ματς και τον Σκάρπα. Τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό που είχε συνδεθεί και με τον Ολυμπιακό και είχε ένα φάουλ στο τείχος στο 81′ του φιλικού αγώνα. Λίγο πριν τη λήξη του φιλικού ο Μαρσέλο βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή και έπεσε στο έδαφος με τους παίκτες του Ολυμπιακού να ζητούν πέναλτι και ενώ τραυματίστηκε ο Καλογερόπουλος. Στο 89′ ο Σκάρπα είχε ένα σουτ έξω.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης (61′ Πασχαλάκης), Ρέαμπτσιουκ (61′ Μαρσέλο), Ρέτσος (70′ Καλογερόπουλος), Σωκράτης (46′ Ντόι), Βρουσάι (70′ Λάιντνερ), Εμβιλά, Κασάμι (61′ Γκάρι Ροντρίγκες), Αγκιμπού Καμαρά (61′ Σαμασέκου), Μπιέλ (61′ Μασούρας), Φορτούνης (70′ Μπόουλερ) και Αραμπί (61′ Μπακαμπού).

https://www.youtube.com/watch?v=3Hxs9KupkDM

Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE