Ολυμπιακός | Ανακαίνιση με Σρέντερ και Φουστέρ | Τι θα κάνει ο Μαρινάκης

Share on:

Στην παγιωμένη, όσο και αλαζονική αντίληψη «μη τίτλος – χαμένη χρονιά», ο Ολυμπιακός ανακαινίζεται εκ βάθρων για την προσεχή σεζόν. Ανεξάρτητα αν θα πάρει την 3η θέση στην βαθμολογία που οδηγεί στο Europa League ή θα περιοριστεί στο Conference League.

Μετά από τρία συναπτά έτη όπου ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής, την φετινή σεζόν οπισθοχώρησε εξ αιτίας ερασιτεχνικών λαθών στην μίξη του ρόστερ και παραδίδει τα σκήπτρα στον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ. Ο Β. Μαρινάκης αποφάσισε τον εξορθολογισμό της ΠΑΕ τόσο σε διοικητικό επίπεδο, όσο και το αγωνιστικό. Ακούγεται ότι θα φωνάξει το ισπανικό λάβαρο του Ολυμπιακού Νταβίντ Φουστέρ για γενικό κουμάντο στα αποδυτήρια και ο Ανιγκό θα περιοριστεί σε άλλο πόστο.

Κι επειδή εν αρχή ήν ο προπονητής, ο Ολλανδός Άλφρεντ Σρέντερ είναι κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό. Έχει τα απαραίτητα credit. Βοηθός προπονητή του Κούμαν στην Μπαρτσελόνα, προπονητής στην Χόφενχαίμ, στον Άγιαξ και δημιουργός της περασμένη σεζόν της Κλαμπ Μπριζ στον Βέλγιο, με αξιοζήλευτη πορεία στο Champions League. Είναι το πρώτο φαβορί με δεύτερο τον Ιταλό Τζενάρο Γκατούζο, που έθεσε όρους για να έρθει.

Ο κυριότερος; Στα αποδυτήρια του Ρέντη δεν μπαίνει κανένας, ούτε οι… φανατικοί, όπως επί Μίτσελ. Γι αυτό και η σχετική ανακοίνωση της Θύρας 7.

Όσο αφορά στο ρόστερ, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε μ 47 παίκτες στην αρχή της σεζόν. Τόσοι φόρεσαν την φανέλα του κι επιδόθηκαν όλοι σε μια βλαπτική για το σύνολο ατομικότητα, προκειμένου να πείσουν ότι πρέπει να μείνουν στο ελληνικό «El Dorado» της Ελλάδας.

Έγινε το ξεσκαρτάρισμα, αλλά κι αυτοί που έμειναν, το ίδιο συμπεριφέρονται. Οι περισσότεροι παίζουν για τον εαυτό τους. Κλασικό παράδειγμα ο Ροντινέι, ο Γκάρι Ροντρίγκεζ, ο Μπακαμπού, που ενώ σε πολλές φάσεις μπορούσαν να πασάρουν, προτίμησε να γίνουν «ήρωες της κερκίδας». Ακόμα κι αυτός ο νεαρός Βραζιλιάνος Ραμόν, μόλις μπήκε αλλαγή με τον Άρη έκανε σουτ από 40 μέτρα, αντί να πασάρει στον Φορτούνη. Ο δε, Μπακαμπού, μόλις ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, πήρε την μπάλα από τα χέρια του Φορτούνη και το χτύπησε αυτός. Είναι πρώτος σκόρερ με 17 γκολ, αλλά σίγουρα δεν είναι για πρώτος. Ενδεχομένως αυτή η κίνηση να ήταν μία αυτοεπένδυση για το μέλλον του αν φύγει.

Ο νέος Ολυμπιακός, απαλλαγμένος από την… γεροσύνη του Μαρσέλο και το τουπέ του Χάμες Ροντρίγκες, το τέλος του Βαλμπουενά, θα στηριχτεί στον Φορτούνη και τον Χουάνγκ στην μεσαία γραμμή. Ο Εμβιλά είναι 33 ετών, δεν προβλέπεται για βασικός αν μείνει. Ο Σαμασέκου είχε προπονητή τον Σρέντερ στην Χόφενχαϊμ και ο Κασάμι δεν έπεισε. Η άμυνα θέλει γενική εκκαθάριση.

Ο Πασχαλάκης μένει, ο νεαρός Ντόι μπορεί να εξελιχθεί, ενώ είναι απίθανο να παραμείνουν όλοι εκ των Παπασταθόπουλου, Μπα, Σισέ, Ρέτσου. Σίγουρα θ’ αποκτηθούν δυο κεντρικά μπακ, σίγουρα ένα αριστερό μπακ, γιατί ο φιλότιμος Ρέαμπτσιουκ δεν αρκεί και ο Ροντινέι είναι περισσότερο επιθετικός.

Στην επιθετική γραμμή είναι δεδομένο ότι θ’ αποκτηθεί σέντερ φορ, αφού ο Ελ Αραμπί θα φύγει, θα μείνει ο τραυματίας Κανός, όπως και ο Μασούρας. Ο Μπιέλ είναι ειδική περίπτωση. Αποκτήθηκε για το «10» έναντι 6 εκατ. ευρώ από την Κοπεγχάγη, μετατέθηκε στα άκρα λόγω Χάμες, απογοητεύει τελευταία. Ο Βρουσάι θα τεθεί υπό την κρησάρα του νέου προπονητή, όπως και ο Βόσνιος Μπουτούτσι που είναι εξαφανισμένος.

ΠΗΓΗ: political.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE