Μουντιάλ 2022 | Γκάνα – Ουρουγουάη | 12 χρόνια μετά το χέρι του Σουάρεζ που δεν έχει μετανιώσει

Share on:

Η Ουρουγουάη αντιμετωπίζει την Γκάνα την Παρασκευή, με τους οπαδούς της να μην ξεχνούν την αναμέτρηση του 2010, όπου ο Σουάρες έβαλε το… χέρι του για να τους στερήσει μία ιστορική πρόκριση.

Έχουν περάσει 12 ολόκληρα χρόνια, οι Γκανέζοι όμως δεν ξεχνούν. Η αναμέτρηση της Παρασκευής με την Ουρουγουάη είναι “κάτι παραπάνω από ένα ματς”, αφού για εκείνους θα έχει και… άρωμα εκδίκησης, για το ματς του 2010 και τη φάση που -απ’ ό,τι φαίνεται- τους στιγμάτισε για μια ζωή.

Τι είχε συμβεί, όμως, σε εκείνο το αλησμόνητο ματς, στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010; Ο Λουίς Σουάρες είχε αποτρέψει γκολ της Γκάνας, διώχνοντας την μπάλα με το χέρι πάνω στη γραμμή. Ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι, ο Ουρουγουανός επιθετικός αποβλήθηκε, ενώ ο Γκιάν από την άσπρη βούλα αστόχησε.

Οι οπαδοί της Γκάνας, λοιπόν, δεν ξεχνούν το χέρι του Σουάρες, χρεώνοντας στον ίδιο τη χαμένη ευκαιρία τους να πάρουν μία ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά και όχι στον Γκιάν που έχασε το πέναλτι. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως τον περασμένο Απρίλιο, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γκάνας, Κουρτ Οκράκου είχε δηλώσει σχετικά με τη νέα διασταύρωση των δύο εθνικών ομάδων: “Θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα για εκδίκηση. Πιστέψαμε ότι είχαμε κερδίσει εκείνο το ιδιαίτερο παιχνίδι με εκείνη την επέμβαση του Σουάρες. Είναι πολύ ενδιαφέρον για εμάς να παίξουμε ξανά εναντίον τους, προφανώς με στοργικές μνήμες, αυτή τη φορά“.

Μετά από 12 χρόνια, στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ενόψει του αυριανού αγώνα, ο Λουίς Σουάρες ρωτήθηκε για εκείνη τη φάση, ενώ κλήθηκε να απαντήσει αν εξακολουθεί να μην μετανιώνει κι αν προτίθεται επιτέλους να απολογηθεί.

Τι απάντησε ο “El Diablo”, όπως τον αποκαλούν έκτοτε οι Γκανέζοι; “Όχι δεν απολογούμαι. Ο παίκτης της Γκάνας έχασε το πέναλτι, όχι εγώ. Εγώ αποβλήθηκα. Αν είχα τραυματίσει έναν παίκτη, τότε θα απολογούμουν. Ο Γκιάν είπε ότι θα έκανε το ίδιο πράγμα”.

Πηγή : Sport24.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE