Μισές οι αποκαλύψεις Καπράλου | Ποιο είναι το «μακρύ χέρι» στις ομοσπονδίες που κλέβει τα χρήματα των αθλητών;

Share on:

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, μιλώντας στην εκπομπή «Δίκη στο Open» προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τον ελληνικό αθλητισμό, τον τρόπο λειτουργίας των Ομοσπονδιών, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνέχεια.
Ο κ. Καπράλος ανέφερε πως η Ελληνική Επιτροπή, είναι από τις πιο φτωχές παγκοσμίως, καθώς οι προϋπολογισμοί δεν εγκρίνονται στην ώρα τους.
Στη συνέχεια, αποκάλυψε πως η επιτροπή για πρώτη φορά θα δώσει πριμ στους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλια, προκειμένου να τους επιβραβεύσει, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε πως κάθε χρόνο δίνονται 500.000 ευρώ στις Ομοσπονδίες για να πάρουν καλούς ξένους προπονητές, που αρμόζουν στο υψηλό επίπεδο των αθλητών.
Μιλώντας για τους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας, τόνισε πως ο αριθμός τους μέσα στα χρόνια μειώθηκε δραματικά, αφού από 80 παρέμειναν μόνο 28. «Κάποιοι από αυτούς επέλεξαν το Δημόσιο, αναζητώντας εξασφάλιση», τόνισε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως για πρώτη φορά γίνονται επιμορφωτικά σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού στους αθλητές, για να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή, μόλις σταματήσουν τον αθλητισμό.
Έπειτα αναφέρθηκε σε ζητήματα διαφθοράς στον αθλητισμό:
«Υπάρχουν θέματα διαφθοράς, που αφορούν διαμάχες αθλητών με Ομοσπονδίες, ενώ χρήματα που δίνονταν σε Ομοσπονδίες, δεν έφταναν ποτέ στον τόπο τους» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ γνωστοποίησε επίσης πως τα τελευταία έξι χρόνια οι Ελληνες αθλητές δε συμμετέχουν στο τρίαθλο, καθώς δεν υπάρχουν καν επιτροπές, με αποτέλεσμα το άθλημα να έχει ενταχθεί στο πένταθλο, κάτι που το χαρακτήρισε απαράδεκτο.
Επίσης, αναφέρθηκε και στις διαμάχες εντός Ομοσπονδίας, οι οποίες είχαν ως απόρροια, η Ελλάδα για ένα διάστημα να μην έχει εκπρόσωπο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.
Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στο ντόπινγκ λέγοντας πως η αρση βαρών, ένα άθλημα στο οποίο η χώρα κάποτε έβγαζε δυνατούς αθλητές, κινδυνεύει να εξαφανιστεί εντελώς…


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE