Με συστατικές επιστολές από Γκουαρντιόλα, Μπιέλσα, ο Ισπανός Κάρλος Κορμπεράν νέος προπονητής του Ολυμπιακού

Share on:

Με βάση τις διεργασίες που έχουν γίνει το τελευταίο 48ωρο ο 39χρονος Ισπανός τεχνικός παίρνει το χρίσμα από τη διοίκηση της ΠΑΕ για την αντικατάσταση του Πέδρο Μαρτίνς.

Πρόκειται για έναν προπονητή που έκανε την έκρηξη την περασμένη σεζόν στην Championship οδηγώντας την Χάντερσφιλντ, μια ομάδα με ένα από τα μικρότερα (αν όχι το μικρότερο) μπάτζετ στην κατηγορία, μια ανάσα από την άνοδο.

Μάλιστα, σημείωσε πως ο Κορμπεράν είναι στη λίστα τουλάχιστον 2-3 ομάδων της Premier League για το ενδεχόμενο αλλαγής προπονητή.

Ο 39χρονος (07/04/1983) Ισπανός ξεκίνησε και… τελείωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα στη Βαλένθια. Ηταν τερματοφύλακας, αλλά δεν μπόρεσε να πάει παραπάνω από τη Β ομάδα της Βαλένθια και έτσι σταμάτησε την μπάλα μόλις 23 ετών. Αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική. Αρχικά έγινε προπονητής φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από τις ακαδημίες της Βιγιαρεάλ και φτάνοντας ως την πρώτη ομάδα (2012).

Είχα αποφασίσει να γίνει προπονητής και έτσι επέμεινε σε αυτό και μάλιστα διδάχθηκε δίπλα στον Πεπ Γκουαρντιόλα, με τον οποίο διατηρούν άριστες σχέσεις εδώ και χρόνια και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην καριέρα του.

Το 2013 στράφηκε αποκλειστικά στην προπονητική και ανέλαβε τις ακαδημίες της Αλκορκόν (2013-14), ενώ το 2014, μετά από πρόταση του Γκουαρντιόλα, ο Ραούλ Κανέδα τον έκανε βοηθό του και τον πήρε μαζί του στην Αλ-Νασρ. Εκεί έμεινε έως το 2016, όταν αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Δόξας Κατωκοπιάς (2016-17) και εν συνεχεία του Ερμή Αραδίππου.

Ωστόσο ο Γκουαρδιόλα έπαιξε και πάλι ρόλο στην καριέρα του. Στις 21 Ιουνίου 2017, ο Κορμπεράν ανακοινώθηκε ως ο νέος προπονητής της Λιντς Κ23.  Οταν, τον Ιούνιο του 2018 ο Μαρσέλο Μπιέλσα ανέλαβε την πρώτη ομάδα ο Ισπανός προήχθη σε μέλος του τεχνικού επιτελείου του Αργεντινού, αλλά παράλληλα κράτησε και τη θέση του προπονητή της Κ23. Η ομάδα του Κορμπεράν κατάκτησε την PDL Northern League το 2018–19, ενώ στη συνέχεια πήρε και το εθνικό πρωτάθλημα Κ23  κερδίζοντας το πρωτάθλημα, στη συνέχεια κατέκτησε και τον τίτλο της Championship, επικρατώντας της Μπέρμιγχαμ στον τελικό.

μετά την άνοδο της Λιντς στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Κορμπεράν αποδέχθηκε τον Ιούλιο του 2020 την πρόταση της Χάντερσφιλντ να αναλέβει την τεχνική της ηγεσία και μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στον τελικό της ανόδου στην Premier League, όπου ηττήθηκε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η Χάντερσφιλντ ήταν μία από τις ομάδες με το χαμηλότερο μπάτζετ της καρηγορίας. Εντούτοις, η μη άνοδος τον έκανε να αποφασίσει να μη συνεχίσει στην αγγλική ομάδα και πριν από λίγες εβδομάδες αποχώρησε.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE