Μέσι εναντίον Μόντριτς απόψε | Πρώτος ημιτελικός Αργεντινή – Κροατία

Share on:

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ανεβάζει κι άλλο την θερμοκρασία της προσμονής στο Κατάρ. Απόψε (9μ.μ.) ο πρώτος ημιτελικός του Μουντιάλ, Αργεντινή του Μέσι, εναντίον Κροατίας του Μόντριτς. Όποιος νικήσει, πάει τελικό την προσεχή Κυριακή, για να παίξει με τον νικητή του έτερου ημιτελικού Γαλλίας – Μαρόκου, που θα γίνει αύριο.

Σ’ αυτό το τουρνουά των άναυδων ανατροπών, η Αργεντινή πέταξε έξω την Ολλανδία στα πέναλτι στον προημιτελικό. Προηγήθηκε 2-0 με γκολ του Μολίνα μετά από μαγική αίστ του Μέσι κυριολεκτικά μέσα από την τρύπα της βελόνας, ο ίδιος ο Μάσιμ έκανε με πέναλτι το 2-0 κι εκεί που ο πλανήτς σκεφτόταν το αδιανόητο, οι Ολλανδοί μείωσαν με τον Βέχορστ στο 83 και στην τελευταία ανάσα του ματς ισοφάρισαν με τον ίδιο. Στα πέναλτι ο γκολκίπερ της Αργεντινής Εμιλιάνο Μαρτίνες έπιασε δυο, αυτό ήταν. Και μετά, άρχισαν τα… παρατράγουδα.

Οι Αργεντινοί κι ο Μέσι μέσα, πανηγύρισαν προκλητικά μπροστά στους ξαπλωμένους κι απελπισμένους Ολλανδούς. Ο Μέσι τσακώθηκε μπροστά στις κάμερες με τον Ολλανδό τεχνικό Λουίς Φαν Γκαάλ και λίγο αργότερα, αντί να μιλήσει στην τηλεόραση για το ματς, επιτέθηκε σε κάποιον παίκτη της Ολλανδίας που τον κοίταζε. «Τι κοιτάς, ρε ανόητες, βλάκα».

Δικαιολογήθηκε, αργότερα, ότι οι Ολλανδοί διεθνείς έβριζαν κάθε Αργεντινό που πήγαινε να χτυπήσει πέναλτι. Επί του πρακτέου, οι Αργεντινοί είναι το φαβορί, ο «θεός» τους Ντιέγκο Μαραντόνα παρακολουθεί από ψηλά και δίνει την ευλογία του. Και το ίδιο το ποδόσφαιρο χρωστάει κάτι στον Μέσι.

Οι Κροάτες είναι εδώ σήμερα, γιατί πέταξαν έξω στα πέναλτι κι αυτοί, τους Βραζιλιάνους, 1-1. Ο Νεϊμάρ πέτυχε το γκολ του αιώνα στο 105’, αλλά στις καθυστερήσεις, σ’ αυτό το Μουντιάλ των ανατροπών ο Πέτκοβιτς ισοφάρισε στο 117’. Στα πέναλτι, ο τρομερός γκολκίπερ Λιβάκοβιτς απέκρουσε το σουτ του Ροντρίγκο και ο Μαρκίνιος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, τέλος ο προημιτελικός. Οι Βραζιλιάνοι, το ακλόνητο φαβορί έκλαψαν και πάλι την μοίρα τους. Σε ολόκληρο το τουρνουά δέχτηκαν μόλις μία φάση προς το τέρμα, κι αυτή κατέληξε σε γκολ.

Ο Μπέκερ, της Λίβερπουλ, ήταν μονίμως θεατής. Η Κροατία, φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ, όπου έχασε 4-2 από την Γαλλία, είχε προκριθεί στα πέναλτι τόσο στον προημιτελικό, όσο και τον ημιτελικό στα γήπεδα της Ρωσίας.

ΠΗΓΗ: political.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE