Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 2-1 | Γίνονται και θαύματα… (vid)

Share on:

Τεν Χαγκ και Γιουνάιτεντ πήραν την ταυτότητα του Κλοπ και της Λίβερπουλ και οι «Κόκκινοι Διάβολοι» κλείδωσαν την τεράστια νίκη (2-1) στο ντέρμπι, που ήταν η πρώτη τους φετινή στο πρωτάθλημα.

Τεράστια νίκη που της χαρίζει άμεσα το restart στη σεζόν και ένα μεγάλο κύμα ενθουσιασμού για τη συνέχεια πήρε η Γιουνάιτεντ. Ο Ερικ Τεν Χαγκ άφησε στον πάγκο τον Ρονάλντο σε μια απόφαση που ήταν μεγάλο ρίσκο, όμως δικαιώθηκε απόλυτα καθώς οι παίκτες του έφυγαν θριαμβευτές από το Old Trafford παίρνοντας την πρώτη νίκη στη σεζόν κόντρα σε μια Λίβερπουλ που το πίστεψε μόνο στο φινάλε, όταν ήταν ήδη πολύ αργά. Τεράστια νίκη και σε επικοινωνιακό επίπεδο για τον Ολλανδό προπονητή ο οποίος έβαλε στο γήπεδο στο 86’ τον Κριστιάνο και άφησε στον πάγκο τους Μαγκουάιρ και Σο.

Με Ελάνγκα, Σάντσο, Ράσφορντ μπροστά, η Γιουνάιτεντ ήταν γρήγορη και κινητική όπως ήθελε ο προπονητής της και στο 10’ ο Σουηδός πλάσαρε στο δοκάρι μετά την πάσα του Μπρούνο Φερνάντες. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και δεν άργησαν να βρουν το γκολ, καθώς στο 16’ μετά από διαδοχικές πάσες ο Ελάνγκα βρήκε στην περιοχή οτον Σάντσο και εκείνος αφού πέταξε κάτω με προσποίηση τον Μίλνερ πλάσαρε τον Αλισον για το 1-0. Στιγμές αργότερα ο Ράσφορντ έφυγε στην κόντρα αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή και στο 25’ το φάουλ του Ερικσεν έβγαλε με τα ακροδάχτυλα ο Αλισον.

Το πρώτο μέρος έφυγε με τον Μπρούνο Φερνάντες να… προσπαθεί να πετύχει ένα απίθανο αυτογκόλ μετά την κεφαλιά του Μίλνερ αλλά για καλή του τύχη ο Μαρτίνες έκοψε πάνω στη γραμμή. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Τεν Χαγκ πέρασε στο ματς επιθετικό, όμως αυτός δεν ήταν ο Ρονάλντο αλλά ο Μαρσιάλ! Ομως η ομάδα του έμελλε να πει ‘No Cristiano, no problem’ και ο Ολλανδός να δικαιωθεί λεπτά αργότερα. Στο 53′ ο Μαρσιάλ πήρε στο κέντρο και πέταξε πάρε-βάλε στον Ράσφορντ, ο οποίος νίκησε τον Αλισον γράφοντας το 2-0 μέσα σε ντελίριο στο Θέατρο των Ονείρων.

Τρία μετά ο Ράσφορντ λίγο έλειψε να κάνει και το 3-0 αλλά τον σταμάτησε ο Αλισον και στο επόμενο διάστημα οι γηπεδούχοι απλά κρατούσαν την Λίβερπουλ ακίνδυνη χωρίς να χάνουν τον έλεγχο. Ο ανεβασμένος, Ράσφορντ, ήταν ξανά εκείνος που βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 76’ με τρομερό σουτ, για να ξυπνήσουν οι παίκτες του Κλοπ μόνο στο τέλος. Στο 81’ ο Φιρμίνο είχε ευκαιρία αλλά ο Ντε Χέα ήταν εκεί και στο 82’ ο Σαλάχ με κεφαλιά από κοντά πέτυχε το 10ο γκολ του κόντρα στην Γιουνάιτεντ. Στα τελευταία λεπτά ο Τεν Χαγκ έβαλε τον Κριστιάνο και ο Κλοπ τον Τσιμίκα, όμως τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει και το 2-1 διατηρήθηκε ως το τελικό σκορ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτντ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Μαλάσια, Μαρτίνες, Βαράν, Νταλότ (86’ Γουάν-Μπισάκα), ΜακΤόμινεϊ, Ερικσεν (86’ Φαν Ντε Μπεεκ), Μπρούνο Φερνάντες, Ελάνγκα (46’ Μαρσιάλ), Σάντσο (71’ Φρεντ), Ράσφορντ (86’ Ρονάλντο).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Ρόμπερτσον (85’ Τσιμίκας), Φαν Ντάικ, Γκόμες, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Χέντερσον (59’ Χέντερσον), Μίλνερ (85’ Φάμπιο Καρβάλιο), Ελιοτ, Λουίς Ντίας, Σαλάχ, Φιρμίνο.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE