Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 | Απόδραση προς την σωτηρία

Share on:

Με γκολ του Μορέιρα στο 64′, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε μια νίκη επί του Ιωνικού στη Νεάπολη που ισοδυναμεί με κάτι παραπάνω από μισή κατηγορία!

Οι Γιαννιώτες έφτασαν τους 30 βαθμούς και το +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού, αφήνοντας τους Νικαιώτες κάτω από αυτή.

Τη σημαντικότερη έως τώρα νίκη του στη σεζόν, πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα το απόγευμα του Σαββάτου στη Νεάπολη, για την 5η αγωνιστική των play-out της Super League. Η ομάδα του Θανάση Στάικου «απέδρασε» με το «διπλό» (0-1) από την έδρα του Ιωνικού χάρη σε γκολ του Μορέιρα στο 64ο λεπτό και με αυτό το «τρίποντο» έφτασε τους 30 βαθμούς, στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Κάτι που σημαίνει πως, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της διαδικασίας των play-out, οι Γιαννιώτες έκαναν ένα τεράστιο βήμα για την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία, την ώρα που ταυτόχρονα άφησαν τους Νικαιώτες στους 25 βαθμούς και εντός ζώνης υποβιβασμού. Καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν ο Ιωνικός, έχασε τις σημαντικότερες ευκαιρίες για τουλάχιστον ένα γκολ, όμως ο ΠΑΣ ήταν αυτός που αξιοποίησε τη μία από τις λιγοστές που είχε στο ματς, εκμεταλλευόμενος τις γρήγορες αντεπιθέσεις. Πλέον, για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου όλα θα κριθούν στα εναπομείναντα δύο σημαντικά ματς με ΟΦΗ (εκτός) και Λαμία (εντός).

Όσον αφορά στην εξέλιξη και την εικόνα του αγώνα, από τα πρώτα λεπτά ο ρυθμός ήταν αργός, με τις δυνατές μονομαχίες να πρωταγωνιστούν και τις φάσεις από οργανωμένο ποδόσφαιρο να είναι λιγοστές. Οι πρώτες τρεις φάσεις άνηκαν στον Ιωνικό, με άστοχες κεφαλιές από Σεμπά (6′), Μάντζη (15′) και Τσιγκρίνσκι (25′), η πρώτη και η τρίτη από στατικές φάσεις. Στο 28′ ο ΠΑΣ είχε την πρώτη τελική με κεφαλιά του Τζίνο άουτ και δέκα λεπτά μετά, στο 38′, οι Γιαννιώτες είχαν και την πρώτη τους ευκαιρία, όταν μετά από συνεργασία Μπάλαν – Παμλίδη, ο δεύτερος είχε σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, λίγο πάνω από το οριζόντιο. Στο 42′, ο Ιωνικός απάντησε με δική του ευκαιρία, όμως μετά το γέμισμα του Τσιγκρίνσκι και κατέβασμα και σουτ του Σεμπά, ο Τσιντώτας καθάρισε τη φάση με διπλή επέμβαση.

Αντίστοιχη εικόνα είχε και το δεύτερο ημίχρονο, με πρώτη φάση να είναι αυτή του γκολ που έκρινε το ματς στο 64′. Μετά από φάση διαρκείας, ο Τζίμας βρήκε ωραία με τακουνάκι τον Πήλιο που έκανε διαγώνιο σουτ, ο Χουτεσιώτης έδιωξε στο πλάι, όμως ο επερχόμενος Μορέιρα πήρε το ριμπάουντ και έγραψε το 0-1, με τη μπάλα να βρίσκει και στον Ρομαό. Ένα λεπτό μετά, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 0-2, όταν ο Τζίμας έκανε έξοχη ατομική προσπάθεια, ξεκίνησε κάτω από τη σέντρα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με σουτ από τα όρια της περιοχής έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. 

Στο 67′ και το 75′ ο Ιωνικός είχε δύο ευκαιρίες για την ισοφάριση, όμως αρχικά ο Αθανασίου έσωσε μακρινό σουτ του Κάνιας και έπειτα ο Ελευθεριάδης πλάσαρε άουτ. Στο 80′ ο Μύγας επίσης σούταρε άουτ, ενώ στο 87′ η σέντρα-σουτ του Ρομαό βρήκε στο δοκάρι πριν απομακρυνθεί. Στο 89′ η κεφαλιά του Μάνου για τους γηπεδούχους πέρασε λίγο άουτ και στο 4ο των καθυστερήσεων το σουτ του Κάνιας κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Τίποτα δεν άλλαξε ως το δέκατο λεπτό που διήρκεσαν συνολικά οι καθυστερήσεις και έτσι ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε την πρώτη νίκη της ιστορίας του στην έδρα του Ιωνικού, η οποία εκτός απροόπτου θα του χαρίσει και την παραμονή στην Super League!

Οι συνθέσεις των ομάδων: 
Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου / 4-2-3-1): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Σάκιτς, Κάνιας, Σεμπά (76′ Μάνος), Γούλερι (60′ Ελευθεριάδης), Μασάς (71′ Λοβέρα), Μάντζης.
ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος / 4-5-1): Τσιντώτας (49′ Αθανασίου), Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Μορέιρα (88′ Ροσέρο), Τζίμας, Τζίνο, Παμλίδης, Λιάσος, Μπάλαν (99′ Κόντε).
Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)
Βοηθοί: Ράινχαρντ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής), Δημήτριος Βεργέτης (Αργολίδας)
Τέταρτος: Φώτιος Πολυχρόνης (Πιερίας)
VAR: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)
AVAR: Δημήτριος Σαμοΐλης (Αθηνών)

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των δύο ομάδων:

6η αγωνιστική / Σάββατο 6 Μαΐου (20:00)

ΟΦΗ – Ιωνικός 
ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης

7η αγωνιστική / Σάββατο 13 Μαΐου (20:00)

Ιωνικός – Λαμία 
Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE