Γκάλοπ στην Κύπρο | Οι περισσότεροι είναι Παναθηναϊκοί

Share on:

Ενδιαφέρουσα έρευνα για οπαδούς ελληνικών ομάδων στην Κύπρο. Πρώτος ο Παναθηναϊκός, δεύτερος ο Ολυμπιακός, τρίτος ο ΠΑΟΚ.

Έρευνα για το κυπριακό ποδόσφαιρο και τα ποσοστά υποστήριξης ποδοσφαιρικών ομάδων διεξήγαγε η επιστημονική ομάδα του Καθηγητή Στατιστικής Σταύρου Πουλούκα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η έρευνα μάλιστα επεκτάθηκε και στους ελληνικούς συλλόγους κι εκεί τα πρωτεία τα είχε ο Παναθηναϊκός. 

Σε δείγμα 1507 ατόμων, οι Πράσινοι συγκέντρωσαν το 26,8% των προτιμήσεων έναντι 24,2% που είχε ο Ολυμπιακός, με την ΑΕΚ να ακολουθεί στο 14,2% και τον ΠΑΟΚ στο 9,4%. Ένα μεγάλο ποσοστό, συγκεκριμένα 22,9 ανέφερε ότι δεν υποστηρίζει καμία ελληνική ομάδα, ενώ το 2,5% δήλωσε άλλη ομάδα από αυτές. 

Να σημειωθεί ότι σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση του 2015, υπήρξε ανατροπή στην κορυφή όπου βρισκόταν οριακά ο Ολυμπιακός, μόλις 0,1% πάνω από το Τριφύλλι. Ενδιαφέρον επίσης ότι από τους Big-4, μόνο ο ΠΑΟΚ παρουσίασε ανεβασμένα ποσοστά, ενώ “αιώνιοι” και ΑΕΚ είχαν μειωμένα ποσοστά.

Σε ό,τι αφορά τον Δικέφαλο του Βορρά βέβαια είναι και λογικό. Η εν λόγω αύξηση άλλωστε καταγράφεται σε ανάλογες έρευνες και στην Ελλάδα, μετά την έλευση Σαββίδη στο κλαμπ, αφού συνδυάστηκε με την επιστροφή του συλλόγου στους τίτλους. 

“Πρωταθλήτρια” η Ομόνοια στην Κύπρο

Σε ό,τι αφορά τις ομάδες εντός της Μεγαλονήσου, εκείνη που σκαρφάλωσε στην κορυφή και μάλιστα με διαφορά από τις υπόλοιπες ήταν η Ομόνοια με ποσοστό 30,7%, ενώ ακολουθεί ο ΑΠΟΕΛ με 21%, η Ανόρθωση με 15,1%, ο φετινός πρωταθλητής Απόλλων Λεμεσού με 11,8%, η ΑΕ Λεμεσού με 8% και άλλη ομάδα δήλωσαν 13,4%. Οι Πράσινοι της Λευκωσίας πέρασαν για πρώτη φορά στην κορυφή την τελευταία δεκαετία, καθώς και στις τρεις προηγούμενες μετρήσεις (2012, 2015, 2018) βρίσκονταν στη 2η θέση, πίσω από τον ΑΠΟΕΛ. 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE