Βόλος – Παναθηναϊκός | 15.000 εκδρομείς – οπαδοί δίνουν… πανελλήνιες εξετάσεις συμπεριφοράς

Share on:

Το θέμα δεν είναι να «ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» αναφορικά με την παρουσία των Παναθηναϊκών στο Βόλο.

Οι πάντες πρέπει να εύχονται να πάνε όλα καλά για να ξαναζήσουμε το άθλημα όπως το γουστάρουμε.

Χτύπα ξύλο, γίνονται επεισόδια στο Βόλο; Τιμωρείται ο Παναθηναϊκός με πρόστιμο ή τιμωρείται με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών. Παίζει δηλαδή με τον Ατρόμητο χωρίς οπαδούς. Πόσο θα αλλάξουν τα δεδομένα και οι πιθανότητές του για πρωτάθλημα; 

Πηγαίνουν όλα καλά με την παρουσία των Παναθηναϊκών στο Βόλο; Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, υπάρχει απλά ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο, φωνές, συνθήματα και ομαλή αποχώρηση. Εκεί αλλάζουν πολλά. Για το ίδιο το ποδόσφαιρο, όχι για τον Παναθηναϊκό ή τον Βόλο ή τον Αχιλλέα Μπέο που θα ακούσει μπράβο. 

Αυτόματα το ίδιο το κράτος θα μπει σε μια διαφορετική διαδικασία σκέψης. Αναγκαστικά. Οι ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν οπαδούς των αντιπάλων τους, δε θα… πετάνε αετό αρνούμενες να δώσουν εισιτήρια. Κερδισμένοι θα βγουν οι πάντες. 

Είτε το καλό είτε το κακό σενάριο αν γίνει πραγματικότητα, αυτόματα δημιουργείται ένα δεδικασμένο. Το οποίο και αφορά όλους του οπαδούς. Όχι τους Παναθηναϊκούς. Ούτε το γήπεδο του Βόλου αποκλειστικά. Αφορά Ολυμπιακούς, ΑΕΚτζήδες, ΠΑΟΚτσήδες, Αρειανούς. Σε επόμενες αγωνιστικές θα θέλουν κι αυτοί να πάνε μαζικά σε έδρες που δεν είναι υψηλής επικινδυνότητας και θα έχουν κάθε δίκιο. Όταν έχει συμβεί με τους Παναθηναϊκούς και δεν άνοιξε μύτη, ποιος θα τολμήσει να τους πει όχι;

Σε διαφορετική περίπτωση, ξαναγυρνάμε στις απαγορεύσεις, στις αρνήσεις της αστυνομίας, στη μη διάθεση εισιτηρίων για λόγους ασφαλείας. Αυτονόητα λοιπόν, δε χρειάζονται μικροπολιτικές. Ούτε σκέψεις του στυλ «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα». Γιατί αν συμβεί το παραμικρό στο Βόλο, θα… ψοφήσει όλο το κοπάδι. 

Test event το μέγεθος της μετακίνησης. Προκειμένου να καθοριστεί αν θα ξαναζήσουμε το ποδόσφαιρο όπως το γουστάρουμε. Με δίχρωμες εξέδρες, με εκατέρωθεν συνθήματα, με εκδρομές. Κι όχι με τη μουντάδα των γηπέδων που εδρεύουν ομάδες χωρίς κόσμο. Στοιχείο που επηρεάζει άμεσα όλη την ποδοσφαιρική εμπειρία. 

Το άθλημα αυτό είναι για τον κόσμο. Ο κόσμος το κάνει όμορφο, δίνει τον παλμό, το πάθος, τον ενθουσιασμό. Αν είναι να ζούμε αγώνες λες και συνεχίζουν να ισχύουν περιορισμοί για κάποια πανδημία, καλύτερα να το αφήσουμε στην ησυχία του. 

Ενωμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο, πρέπει να περιμένει και να απαιτεί απ’ όσους βρεθούν στο Πανθεσσαλικό, να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση συμπεριφοράς. 

Πηγη: sdna.gr




Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE