Άρης Α’ – Ολυμπιακός Β’ 2-1 | «Έλαμψε» ο Καμάτσο και τον έστειλε στο καναβάτσο (vid)

Share on:

Ο Άρης άφησε καλές εντυπώσεις, ο Ολυμπιακός με πολλές απουσίες πήρε ξανά βαθμό κάτω από τη βάση και με κακή εικόνα δημιουργικά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τέλος σε 2-1.

Σε ένα δυνατό φιλικό για Άρη και Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης» λίγο πριν οι δύο ομάδες ξεκινήσουν τη νέα σεζόν με τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς τους απέναντι σε Γκόμελ και Μακάμπι Χάιφα, αντίστοιχα, οι «κίτρινοι» ήταν αυτοί που πήραν τη νίκη με 2-1. Και τα τρία γκολ σημειώθηκαν στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, με τον Ράφαελ Καμάτσο να σκοράρει στο ανεπίσημο ντεμπούτο του ανοίγοντας το σκορ για τους Θεσσαλονικείς στο 74′ και τον νεαρό Χρήστο Χατζηιωάννου να πετυχαίνει το δεύτερο, λιγότερο από ένα λεπτό αργότερα. Ο Τικίνιο ήταν αυτός που μείωσε για τους «ερυθρόλευκους» στο 80′. Και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για τουλάχιστον ένα γκολ ακόμη έκαστη, με την ομάδα του Χερμάν Μπούργος να είναι συνολικά καλύτερη και πιο ουσιαστική στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Όσον αφορά στους «ερυθρόλευκους» του Πέδρο Μαρτίνς, σε αυτό το όγδοο καλοκαιρινό παιχνίδι προετοιμασίας παρουσίασαν και πάλι τα γνωστά προβλήματα στη δημιουργία και την εκτέλεση, έστω κι αν αγωνίστηκαν για την περισσότερη ώρα με μια ενδεκάδα που δύσκολα θα εμφανιστεί σε επίσημο ματς.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά κακό με αργό ρυθμό και τον Άρη να έχει τη μπάλα στα πόδια μέχρι το πρώτο τέταρτο. Από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός ανέβηκε, ισορρόπησε στο κομμάτι της κατοχής ωστόσο και πάλι επιθετικά έδειξε λίγα πράγματα συνολικά. Μια κεφαλιά του Μπα στο 21′ άουτ και ένα καλό σουτ μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Καρβάλιο στο 30′, επίσης άουτ, ήταν οι δύο καλές στιγμές των φιλοξενούμενων στο πρώτο 45λεπτο. Για τους «κίτρινους», ο Πάλμα είχε τα δύο καλύτερα σουτ, ένα στο 31′ άουτ, εντός περιοχής και ένα ακόμη στην κίνηση, επίσης άουτ, σε μια καλή αντεπίθεση στο 38′, μετά από γύρισμα του Μαντσίνι. 

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα, ήταν λίγο πιο κινητικός, με καλύτερο ρυθμό και καλύτερες επαφές με τη μπάλα, όμως και πάλι χωρίς δημιουργία. Ο Άρης για αρκετή ώρα αναλώθηκε σε τακτικό παιχνίδι περιμένοντας πίσω από τη μπάλα, όμως στην πρώτη του ουσιαστική ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Οι πρώτες φάσεις της επανάληψης πάντως ήταν υπέρ των Πειραιωτών, με ένα πλασέ του Ανδρούτσου στο 47′ που έδιωξε δύσκολα ο Κουέστα και ένα σουτ του Καμαρά που κόντραρε και επίσης κατέληξε κόρνερ. Στο 66′ ο Τζολάκης μπλόκαρε σουτ του Καμάτσο και στο 74′ ήρθε το 1-0. Μετά από σέντρα του Νταμπό, ο Καμάτσο προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά και… έστρωσε τη μπάλα στον εαυτό του, στέλνοντας εν συνεχεία την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή. Πριν καλά καλά κάνει τη σέντρα ο Ολυμπιακός, ο Άρης βρήκε και το δεύτερο γκολ. Μετά από τακουνάκι του Νταμπό, η μπάλα έφτασε δεξιά στον Μαντσίνι, αυτός έκανε το γύρισμα, ο Μπα έκανε «τσαφ» στον διώξιμο και με τη μπάλα ουσιαστικά πάνω στη γραμμή ο Χατζηιωάννου με το γόνατο έκανε το 2-0. 

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός μείωσε το σκορ σε 2-1 με τον Τικίνιο. Ο Βραζιλιάνος πήρε το ριμπάουντ μετά από επέμβαση του Κουέστα σε σουτ του Χασάν μετά από δικό του κλέψιμο από τον Φαμπιάνο. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, όταν πια οι θέσεις στο γήπεδο είχαν χαθεί σε μεγάλο βαθμό, υπήρξαν εκατέρωθεν φάσεις αλλά χωρίς να αλλάξει κάτι. Ο Καρβάλιο είχε ένα απευθείας φάουλ άουτ στο 84′, ο Καμάτσο στο 86′ -μετά από έξοχη προσπάθεια- ανάγκασε τον Τζολάκη σε δύσκολη επέμβαση, ενώ ο Φαμπιάνο «μπλόκαρε» το σουτ του Καμαρά στο 89′. Τελευταία φάση στο ματς, για τον Ολυμπιακό, ένα απευθείας φάουλ του Κούντε από πλάγια θέση που βρήκε λίγο στο οριζόντιο του Κουέστα πριν καταλήξει άουτ.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 
Άρης (Χερμάν Μπούργος)
: Κουέστα, Πίρσμαν (61′ Μαζικού), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Εμπακατά (61′ Ουνταμπάγιο), Ιτούρμπε (61′ Καμάτσο), Ντιόπ (54′ Νταμπό), Ντουκουρέ (81′ Σγούρος), Μαντσίνι, Γκρέι (61′ Γκαρσία), Πάλμα (61′ Χατζηϊωάννου).
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Κίτσος (46′ Άβιλα), Μπα, Μανωλάς (75′ Παπαδόπουλος), Ανδρούτσος, Καρβάλιο, Μπουχαλάκης (68′ Κούντε), Εμβιλά, Ραντζέλοβιτς (68′ Χασάν), Τικίνιο, Αμπ. Καμαρά.

https://www.youtube.com/watch?v=xwtaR-i6ecE

Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE