Μικρής έκτασης επεισόδια στο μνημείο του Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια

Share on:

Επεισόδια σημειώθηκαν γύρω από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη Σόλωνος και Μπενάκη ενώ στην περιοχή έπεσαν μολότοφ, πέτρες και χημικά. 

Δεκαπέντε προσαγωγές έγιναν στα Εξάρχεια. Επεισόδια μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, έγιναν και στη Θεσσαλονίκη.

Φωτιές μπήκαν σε δεκάδες κάδους ενώ έσπασαν μια τζαμαρία καταστήματος.

Μετά την πορεία ομάδα αγνώστων προκάλεσαν ζημιές στον σταθμό του μετρό στην Ομόνοια, σπάζοντας εκδοτήρια και ακυρωτικά μηχανήματα ενώ ξήλωσαν και τμήματα της οροφής. Εκδηλώσεις μνήμης έγιναν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.Νωρίτερα ολοκληρώθηκε νέα διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Με κεντρικό σύνθημα «δεν είπαμε ακόμα την τελευταία λέξη αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» », οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 18:00 στα Προπύλαια, και λίγο μετά τις 19:00 ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία, μέρος των διαδηλωτών κατευθύνθηκε στα Εξάρχεια όπου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μπροστά από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

ertnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE