Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Silver Alert | Προχωρούν σε επίσχεση εργασίας

Share on:

Έξι νέοι άνθρωποι, 26-30 ετών, επιστήμονες, κοινωνιολόγοι, οι περισσότεροι με μεταπτυχιακό στην εγκληματολογία, που προσέφεραν ατέλειωτες ώρες κοινωνικής υπηρεσίας στο Silver Alert -δουλειά που κάθε άλλο παρά εξαντλείται σε ένα τηλεφωνικό κέντρο, αλλά απαιτεί σύνθετη έρευνα- αναγκάστηκαν από τον περασμένο Οκτώβριο να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, έπειτα από πολλούς μήνες απλήρωτης εργασίας.

Τις παραμονές των Χριστουγέννων οι έξι εργαζόμενοι προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας για τη μη καταβολή του Δώρου και παράλληλα κατέθεσαν μήνυση, μια και η μη καταβολή του δώρου διώκεται με την αυτόφωρη διαδικασία. Ο επικεφαλής του «κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού σωματείου ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ» (Γεράσιμος Κουρούκλης), που λειτουργεί την πλατφόρμα Silver Alert, «απάντησε» με εξώδικο στους 6 εν επισχέσει εργαζόμενους, το οποίο ενώ φέρει ημερομηνία σύνταξης 6 Δεκεμβρίου επιδόθηκε στις 28, δηλαδή μετά την καταγγελία και μήνυση των εργαζόμενων.

Το εξώδικο, που κοινοποιείται στον ΟΑΕΔ και στην Επιθεώρηση Εργασίας, χαρακτηρίζει «καταχρηστική και αντίθετη στην καλή πίστη την επίσχεση εργασίας», επικαλείται ανυπέρβλητες δυσχέρειες «λόγω διακοπής των επιχορηγήσεων και ανεπάρκειας των δωρεών ιδιωτών» και διατυπώνει μια σαφή και ωμή απειλή προς τους εργαζόμενους: αν δεν επιστρέψουν άμεσα (την επομένη της επίδοσης του εξωδίκου) στην εργασία τους «θα θεωρήσουμε τη συμπεριφορά σας ως οικειοθελή αποχώρηση»!

Η υπόθεση θα συνεχιστεί στις 26 και 27 Ιανουαρίου, οπότε έχει οριστεί η εκδίκαση των εργατικών διαφορών που έχει δρομολογήσει η Επιθεώρηση Εργασίας μετά την καταγγελία των εργαζομένων και, αναπόφευκτα, θα έχει συνέχεια στα δικαστήρια. Εργατικά δικαστήρια, μια και οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να διεκδικήσουν εκτός από δεδουλευμένα, ώρες, μέρες και μήνες απλήρωτης, ακόμη και μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, αλλά και να αποκρούσουν τις παράνομες απολύσεις τους, εφόσον υλοποιηθούν. Και ποινικά δικαστήρια, βάσει της μήνυσής τους.

Πηγή:newsbomb


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE