Αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ στα Εξάρχεια μετά την πορεία των φοιτητών

Share on:

Αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ μέσα από τη Νομική, όπως φαίνεται σε βίντεο. Κοντά στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας .Λίγο νωρίτερα ολοκληρώθηκε το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά της ίδρυσης των μη κρατικών Πανεπιστημίων στο κέντρο της Αθήνας.

Φοιτητές μαθητές, εκπαιδευτικοί, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και αλληλέγγυοι από όλη την Ελλάδα με κεντρικό σύνθημα «Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια – Πτυχία με αξία δωρεάν σπουδές» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας εναντίον του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στην Αθήνα, ζητώντας την αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος Ελίνα Κολύβα η αστυνομία εκτιμά ότι οι διαδηλωτές ήταν 15.000.

Με σύνθημα «πτυχία με αξία, δουλειά με αξιοπρέπεια» το οποίο οι φοιτητές έγραψαν στον τοίχο του Υπ. Εργασίας, η πορεία με ιδιαίτερο παλμό κατευθύνθηκε προς της Βουλή. Ένταση υπήρξε νωρίτερα μεταξύ φοιτητικών συλλόγων. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται για 5η συνεχή εβδομάδα, πολλές σχολές της χώρας βρίσκονται ακόμα υπό κατάληψη ενώ
παράλληλα συνεχίζονται οι εξετάσεις και με ψηφιακά μέσα. Οι μαθητές συμμετείχαν και αυτοί στο σημερινό συλλαλητήριο. Αρνούνται, όπως λένε, να αποδεχθούν, όπως το ονομάζουν, το νομοσχέδιο της αδικίας, ενώ στο πλευρό των φοιτητών βρίσκεται η ΟΛΜΕ, δηλαδή η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΣΔΕΠ που είναι το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών πανεπιστημίου και ερευνητών.

ertnews


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE