Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα

Share on:

Αεροσκάφος τύπου Antonov συνετρίβη λίγο μετά τις 23:00 στην περιοχή ανάμεσα στους Αντιφίλιππους και το Παλαιοχώρι, στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη Σερβία με προορισμό την Ιορδανία.

Από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), έγινε γνωστό και επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για αεροσκάφος τύπου Antonov-12, ουκρανικών συμφερόντων, το οποίο εκτελούσε εμπορική (cargo) πτήση και ότι σε αυτό επέβαινε οκταμελές πλήρωμα.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αρχικά είδαν ένα φλεγόμενο αντικείμενο, που όταν κατέπεσε, προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά και πολλαπλές εκρήξεις.Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ενώ έχουν καταφτάσει και ασθενοφόρα.

Στο μεταξύ, στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί, λόγω εκτεταμένης διακοπής της ηλεκτροδότησης, οι Αντιφίλιπποι, το Χορτοκόπι και το Παλαιοχώρι, με τους προβολείς από τα περιπολικά και τα οχήματα της Πυροσβεστικής να είναι η μόνη πηγή φωτισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το τελευταίο στίγμα του αεροπλάνου δόθηκε 10 ναυτικά μίλια δυτικά της Καβάλας.Τη στιγμή που πετούσε στη «μύτη» της χερσονήσου του Άθω στο Άγιον Όρος, το αεροσκάφος φαίνεται πως έκανε στροφή 180 μοιρών κι άρχισε να χάνει ύψος φλεγόμενο σε μικρή απόσταση από σπίτια, σύμφωνα με βίντεο ντοκουμέντο.

Μέχρι τις 23:40 κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι οι εκρήξεις είναι συνεχείς και ότι δεν μπορούν οι διασώστες και η Πυροσβεστική να προσεγγίσουν το σημείο.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE