Σε επιφυλακή οι αρχές για την κακοκαιρία Eva | Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Share on:

Η κακοκαιρία Eva θα πλήξει τα επόμενα εικοσιτετράωρα τη χώρα, με τους μετεωρολόγους να εκφράζουν φόβους για πλημμύρες και καταστροφές. Ήδη το 112 έχει ενεργοποιηθεί και από το απόγευμα της Παρασκευής εστάλησαν τα πρώτα μηνύματα σε Ήπειρο, Μεσσηνία, Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα.

Η κακοκαιρία θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις και θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τις επόμενες ώρες είναι πιθανό να σταλούν μηνύματα από το 112 και σε άλλες περιοχές ανάλογα με την πορεία των φαινομένων.

Υπενθυμίζεται ότι η πολιτική προστασία έχει απευθύνει αυστηρή σύσταση οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκειά της κακοκαιρίας.

Σε επιφυλακή και εγρήγορση βρίσκονται Πυροσβεστική, δήμοι και Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μάλιστα, προχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση την Παρασκευή απευθύνοντας ισχυρή σύσταση στους πολίτες για περιορισμό των μετακινήσεων.

O εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ιωάννης Αρτοποιός, αναφέρθηκε στην ενεργοποίηση του 112, γνωστοποιώντας ότι έχει ήδη σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους περιοχών του βορείου Ιονίου και της περιφέρειας Ηπείρου.

Η κακοκαιρία «Eva», που έρχεται από τη βόρεια Ιταλία, θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από το απόγευμα του Σαββάτου έως το βράδυ της Κυριακής θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ειδικότερα την Αττική, τη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία και την Πελοπόννησο. «Ο μεγάλος όγκος νερού θα πέσει το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα της Κυριακής» ανέφερε ο μετεωρολόγος συνιστώντας προσοχή επειδή εκείνη την ώρα θα διεξάγεται το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.Από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας, η κακοκαιρία θα κινηθεί προς ανατολικά και θα «χτυπήσει» τα Δωδεκάνησα, Σποράδες και την ανατολική και νότια Θεσσαλία. Ο μεγάλος όγκος νερού θα πέσει προς την περιοχή του Πηλίου, στη Μαγνησία και τη Βόρεια Εύβοια που έχει πληγεί και τα πρόσφατα χρόνια από πυρκαγιές.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη ο καιρός θα βελτιωθεί από την Τρίτη.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE