Σεπόλια | Βαριά ψυχικά τραύματα υπέστη η 12χρονη που βίαζε και εξέδιδε ο 53χρονος

Share on:

Τι δήλωσε η ψυχολόγος και τι αποκάλυψε η δικηγόρος της 12χρονης

Για μια δύσκολη κατάσταση που βιώνει η 12χρονη από τα Σεπόλια που έπεσε θύμα κατά συρροή βιασμών από τον φερόμενο βιαστή Ηλία Μίχο μίλησε η κλινική ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη, τονίζοντας ότι την ανήλικη την έχει σημαδέψει ένα βαθύτατο ψυχικό τραύμα.

Όπως δήλωσε η κ. Κανδαράκη, η ανήλικη βιώνει μια πολύ δύσκολη κατάσταση και καλείται ταυτόχρονα να αναγνωρίσει πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην κακοποίησή της.

«Προβληματίζομαι ειλικρινά γιατί βλέπουμε μια μητέρα που πρώτο μέλημά της είναι να δηλώσει την αθωότητά της και δεν έχει τρομοκρατηθεί από το πολύ βαθύ τραύμα και την κατεστραμμένη ψυχή που έχει δημιουργηθεί στην κόρη της», δήλωσε η ψυχολόγος.

Σύμφωνα με την κ. Κανδαράκη «έχει σημασία να καταλάβουμε πόσο πολύ μόνο του ήταν αυτό το κορίτσι» και ταυτόχρονα πόσο σημαντικό είναι για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικές ή οικονομικές δυσκολίες, να υπάρξουν κατάλληλες δομές όπου θα ζητήσουν βοήθεια και να μην υπάρχουν παράπλευρες βοήθειες, οι οποίες να μην έχουν καμία ουσιαστική νομιμότητα».

Πώς αντιδρούν τα παραμελημένα και κακοποιημένα παιδιά

Μιλώντας για την εμπειρία της με παραμελημένα και κακοποιημένα παιδιά, όπου οι ρόλοι παιδιών και γονέων έχουν αντιστραφεί, τόνισε ότι αν τολμούσε κάποιος από την υπηρεσία ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός, να πει το παραμικρό, να αφήσει την παραμικρή υποψία για αμέλεια ή για κακή γονεϊκότητα, τα παιδιά θέλανε να προστατέψουν τους γονείς τους.

“Είχαν τέτοια πολύ μεγάλη ανάγκη να νιώσουν ότι επί της ουσίας μπορεί η μαμά ή ο μπαμπάς, αυτή τη στιγμή, δεν έχουν την απόλυτη ικανότητα να μας φροντίσουν αλλά δεν επέτρεπαν να ειπωθεί η παραμικρή κουβέντα για τους γονείς. Τα παιδιά, ειδικά σε αυτή την αναπτυξιακή φάση, έχουν ανάγκη να αισθανθούν ότι οι γονείς είναι εκεί, τα αγαπούν και τα προστατεύουν» πρόσθεσε η κλινική ψυχολόγος.”

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας που κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, το κορίτσι βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, έχοντας περάσει τα πάνδεινα στα «δίχτυα» του δράστη που έχει συλληφθεί και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες.

Όσα ανέφερε η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου, είναι συγκλονιστικά και δίνουν την εικόνα που επικρατεί τη δεδομένη χρονική στιγμή στην οικογένεια από τα Σεπόλια, αλλά και στο ίδιο το θύμα, το οποίο όπως αποκάλυψε έχει κλονιστεί ψυχικά, καθώς έγινε γνωστοποίηση των στοιχείων της, διέρρευσαν τα στοιχεία της και τα στοιχεία της οικογένειας της. Το παιδί περνάει τραγικές στιγμές και ήδη δέχεται την άμεση ψυχολογική στήριξη ειδικών του τμήματος Ανηλίκων.

Κατάλληλες δομές για να ζητήσουν βοήθεια

Σύμφωνα με την κ. Κανδαράκη «έχει σημασία να καταλάβουμε πόσο πολύ μόνο του ήταν αυτό το κορίτσι και ταυτόχρονα πόσο σημαντικό είναι για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικές ή οικονομικές δυσκολίες, να υπάρξουν κατάλληλες δομές όπου θα ζητήσουν βοήθεια και να μην υπάρχουν παράπλευρες βοήθειες, οι οποίες να μην έχουν καμία ουσιαστική νομιμότητα».

«Όλη την ώρα κλαίει…πως θα επιστρέψει στο σχολείο»

«Αυτό που ενδιαφέρει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η κατάσταση του παιδιού και δυστυχώς το γεγονός ότι τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι βρίσκονται διαρκώς κάτω από το σπίτι του παιδιού και στη γειτονιά του καταλαβαίνετε ότι δεν είναι καλό. Έχουν γνωστοποιηθεί τα στοιχεία του παιδιού με αποτέλεσμα, αυτό, αλλά και ολόκληρη οικογένεια που έχει άλλα 7 παιδιά να αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Σωματικά, το θύμα εξετάζεται από τους γιατρούς για να διαπιστωθεί η ακριβής κατάστασή του, όμως είναι πολύ άσχημα ψυχολογικά και όλη την ώρα κλαίει και αναφέρεται στην οικογένεια, στους φίλους, στο πώς θα επιστρέψει στο σχολείο του για να αντιμετωπίσει συμμαθητές και δασκάλους, όταν τα στοιχεία του έχουνε βγει στη δημοσιότητα. Σε αυτό το σημείο, θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός από τα ΜΜΕ».

“Δεμένη” η υπόθεση

Σχετικά με το πώς έγινε η καταγγελία, η δικηγόρος της οικογένειας τόνισε: «Η υπόθεση έφτασε η υπόθεση στο ανηλίκων πριν από περίπου ένα μήνα. Το παιδί βρισκόταν διακοπές σε συγγενικό σπίτι, όταν διαπιστώθηκε στο κινητό του ότι υπήρχαν σεξουαλικού περιεχομένου βίντεο και φωτογραφίες με τον δράστη. Οι συγγενείς έφεραν αμέσως το παιδί στην Αθήνα και μαζί με τη μητέρα μητέρα και το παιδί που είχε ακόμα τις βαλίτσες του στο χέρι, πήγαμε στο Ανηλίκων και κατατέθηκε η καταγγελία. Η υπόθεση μπορώ να πω ότι έχει ”δεθεί” πάρα πολύ καλά από την Ασφάλεια και οι φήμες που κυκλοφορούν από την υπερασπιστική γραμμή του κατηγορουμένου είναι εντελώς ανυπόστατες».

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE