Καιρός | Άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες

Share on:

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός μέχρι και την Τετάρτη, στα δυτικά κεντρικά και βόρεια με βροχές και τοπικές καταιγίδες σύμφωνα με το μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Καλοτάξιδες οι θάλασσες με τους ανέμους δυτικούς να μην ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ και μόνο στα νότια πελάγη.

Πέμπτη και Παρασκευή η αστάθεια προβλέπεται ότι θα περιοριστεί και μόνο το μεσημέρι απόγευμα και σε λιγότερες περιοχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και κυρίως ορεινές περιοχές θα εκδηλώνονται πρόσκαιρες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Τέλος το Σάββατο ενδέχεται να επιστρέψει η αστάθεια με αρκετές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι απόγευμα στα ηπειρωτικά.


Πιο αναλυτικά την Tρίτη, Στη δυτική Ελλάδα, την κεντρική Μακεδονία και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.


Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα βόρεια θα σημειωθούν τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή : ertnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE