Επέκταση μετρό στον Πειραιά | Τέλος Σεπτεμβρίου σε λειτουργία η γραμμή 3 του μετρό Νίκαια – Πειραιάς

Share on:

Συνεχίζονται οι διαδικασίες για την παράδοση του μετρό και των νέων στάσεων του Πειραιά στους πολίτες. 

Σε περίπου ενα μήνα απο τώρα θα έχουν βγει σε λειτουργία για το κοινό οι σταθμοί σε Μανιάτικα, το Δημοτικό Θέατρο και το Λιμάνι οι οποίοι και θα αποσυμφορήσουν τις μετακινήσεις από τον Πειραιά προς την Αθήνα και ανάποδα καθώς και από τον Πειραιά προς το αεροδρόμιο και ανάποδα.

Τα δοκιμαστικά δρομολόγια της Γραμμής 3 έχουν ήδη ξεκινήσει απο τέλη Ιουλίου.

Ο προγραμματισμός για τα επίσημα εγκαίνια είναι για το τέλος Σεπτεμβρίου, εφόσον τα δοκιμαστικά δρομολόγια συνεχίσουν χωρίς να παρουσιαστούν προβλήματα. Οι τελευταίες εργασίες ολοκλήρωσης των σταθμών προχωρούν και ήδη παρουσιάζουν εικόνα ετοιμότητας.

Με τη λειτουργία της επέκτασης αυτής, ο Δήμος Πειραιά θα αυξήσει το σύνολο των σταθμών Μετρό που διαθέτει (από δύο σήμερα στη γραμμή 1 -οι σταθμοί Φάληρο και Πειραιάς- σε πέντε, καθώς και οι 3 νέοι σταθμοί είναι στα διοικητικά του όρια).

Υπολογίζεται πως συνολικά 132.000 επιπλέον επιβάτες θα χρησιμοποιούν τους συνολικά έξι σταθμούς της επέκτασης από την Αγία Μαρίνα μέχρι το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, ενώ η απευθείας σύνδεση από το Λιμάνι του Πειραιά στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα διεξάγεται σε λιγότερο από μια ώρα (αναμενόμενη διάρκεια ταξιδιού 50-55 λεπτά).

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE