Ανδραβίδα | Χρησιμοποιούν υποβρύχιο drone οι δύτες για την εύρεση του κυβερνήτη

Share on:

Με υποβρύχιο drone και δύτες ψάχνουν τον κυβερνήτη του μοιραίου Phantom, Ευστάθιο Τσιτλακίδη, που κατέπεσε στην Ανδραβίδα – Στην Τρίπολη για να συναντηθούν με την οικογένεια του 29χρονου συγκυβερνήτη Φλώρος και Μπουρολιάς

Με υποβρύχιο drone και δύτες συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου F-4 Phantom που κατέπεσε το πρωί της Τετάρτης στην Ανδραβίδα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του Ευστάθιου Τσιτλακίδη συνεχίστηκαν και ολόκληρο το βράδυ, χωρίς όμως επιτυχία. Οι έρευνες αναμένεται να ενταθούν, καθώς αποτελεί ζήτημα τιμής ο εντοπισμός του κυβερνήτη του μοιραίου εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας. Η επιχείρηση δεν είναι εύκολη, καθώς έχει περάσει ένα 24ωρο που το αεροσκάφος προσέκρουσε στην επιφάνεια της θάλασσας, ενώ οι καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο των Αρχών.

Επιπλέον, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, θα επισκεφτούν την οικογένεια του 29χρονου υποσμηναγού και συγκυβερνήτη του Phantom Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, στην Τρίπολη, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στις δύσκολες αυτές ώρες.

Σύμφωνα πάντως με βετεράνους της Πολεμικής Αεροπορίας, τρία είναι τα σενάρια πίσω από τη συντριβή του αεροσκάφους που απογειώθηκε από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας στις 10:15 το πρωί, για την εκπαίδευση των ιπταμένων στη ναυτιλία σε χαμηλό ύψος μέχρι τα 300 πόδια, δηλαδή περίπου 100 μέτρα πάνω από ξηρά και θάλασσα. Ανάμεσα, λοιπόν, στα αίτια που θα εξεταστούν είναι το ενδεχόμενο της μηχανικής βλάβης -αν και πρόκειται για καλά συντηρημένα αεροσκάφη της ΠΑ-, το ανθρώπινο λάθος αλλά και η πιθανότητα ο κυβερνήτης να είχε απώλεια συνείδησης εξαιτίας των «G».

Την ίδια ώρα, με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις. Ειδικότερα, με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023. Σχετικώς με τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωσε: «Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα. H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Πηγή : reader.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE