Υπογράφτηκε το ΠΔ για τη Νέα Τούμπα! Συγκίνηση στο λαό του ΠΑΟΚ και… «απ’ την Κωνσταντινούπολη φέρνουν τα κεραμίδια»…

Share on:

Ρίγη συγκίνησης στο λαό του ΠΑΟΚ, Ένα όνειρο ζωής σήμερα Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 παίρνει σάρκα και οστά, καθώς υπογράφηκε το προεδρικό διάταγμα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου που ανοίγει τον δρόμο για να χτίσει τη Νέα Τούμπα. “Κι απ’ την Κωνταντινούπολη φέρνουν τα κεραμίδια”, που λέει και το τραγούδι…

Ολοκληρώθηκαν τα διαδικαστικά προκειμένου να ξεκινήσει το μεγαλόπνοο έργο της ανέγερσης του νέου σταδίου. Η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπέγραψε το προεδρικό διάταγμα ανάβοντας ουσιαστικά το «πράσινο φως» ώστε να αρχίσει ο προγραμματισμός για την έναρξη των εργασιών. Μπορεί οι υποσχέσεις παλαιότερων κυβερνήσεων να έμειναν απλά υποσχέσεις, αλλά πλέον η πολιτική βούληση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ξεκάθαρη και η στήριξη δεδομένη.

Άλλωστε ο πρωθυπουργός το είχε προαναγγείλει ο ίδιος στην ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Και τήρησε την υπόσχεσή του.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σχολίασε: «Ασχολούμαι καθημερινά και εκτενώς με το θέμα και απ’ όσο γνωρίζω σήμερα υπεγράφη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επί της ουσίας κλείνει μια πολύ σημαντική εκκρεμότητα για ένα τόσο μεγάλο έργο για την Θεσσαλονίκη, την Τούμπα».

Στην παρούσα φάση αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις προκειμένου να λάβουν επίσημη μορφή οι εξελίξεις που αφορούν το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Στόχος είναι το νέο γήπεδο να είναι έτοιμο το 2026, όταν ο δικέφαλος του βορρά θα συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής.

Η είδηση της υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος προκάλεσε συναισθηματική ανάταση στο λαό του ΠΑΟΚ, στους ξεριζωμένους από την Πόλη, τον Πόντο και την Μικρασία. Όλοι αυτοί ενώθηκαν κάτω από την σημαία με το δικέφαλο αετό για να θυμούνται και να μην ξεχάσουν ποτέ.

Η σημερινή Τούμπα ξεκίνησε να χτίζεται το 1958 και περατώθηκε το 1959, όταν κι εγκαινιάστηκε από την κυβέρνηση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Με την συμπλήρωσε 100 χρόνων, ο λαός του ΠΑΟΚ θα γιορτάσει και την Νέα Τούμπα. Θα είναι όπως εκείνη η ξεριζωμένη γενιά, που στην αρχή διέμενε σε χαμόσπιτα στην φτωχική περιοχή της Τούμπας και σιγά – σιγά αξιώθηκε ν’ αποκτήσει ένα κεραμίδι για να βάλει το κεφάλι του.

Κι αν ένα καινούργιο σπίτι ήταν το όνειρο του κάθε Κωνσταντινοπολίτη, Πόντιου και Μικρασιάτη, το γήπεδο της Τούμπας εξέφρασε την συλλογική μνήμη κι αυτό θα εξακολουθεί να εκφράζει, αλλά στο πιο φωτεινό, όταν τελειώσει το 2026. Τόσο φως που έφεραν μαζί τους από τις χαμένες πατρίδες, όλοι αυτοί οι πιστοί στο άσπρο χρώμα της ελπίδας και το μαύρο του πένθους της φυγής.

Η Νέα Τούμπα αναμένεται να μετατραπεί στην «Αγιά Σοφιά» της Θεσσαλονίκης, όπως θα είναι η «Αγιά Σοφιά» της ΑΕΚ στο Λεκανοπέδιο. Και τα σήμαντρα που χτυπούσαν για πολλά χρόνια στην Πόλη, θα είναι οι φωνές των χιλιάδων ΠΑΟΚτσήδων…


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE