Ξεκινά η διανομή βιομεθανίου στην Ελλάδα | ο Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ στην ValueNews (βίντεο)

Share on:

Ξεκινά η διανομή βιομεθανίου στην Ελλάδα

Tα πρώτα πιλοτικά έργα διανομής βιομεθανίου προγραμματίζεται να υλοποιηθούν στους νομούς Σερρών και Ημαθίας εντός του 2022 και αφορούν την ολιστική προσέγγιση της ΔΕΔΑ προς την ανάπτυξη της αγοράς βιομεθανίου στην Ελλάδα: από την παραγωγή, την έγχυση, τη διανομή, την πώληση και τη χρήση.

Η ΔΕΔΑ κατέθεσε ήδη σχετική αίτηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), προκειμένου να της χορηγηθεί άδεια για την υποδοχή και διανομή βιομεθανίου σε δίκτυα χαμηλής πίεσης που διαχειρίζεται.

Τι είναι το βιομεθάνιο και σε τι εξυπηρετεί

Το βιομεθάνιο θα παράγεται από υπολείμματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα και προορίζεται για τις ίδιες χρήσεις με το φυσικό αέριο, αφορά δηλαδή τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία, στηρίζοντας ταυτόχρονα τους υπόχρεους στη φορολογία άνθρακα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε την υλοποίηση ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου για τα ενεργειακά δρώμενα της χώρας μας. Η ΔΕΔΑ είναι ο πρώτος Διαχειριστής Διανομής Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα που προχωρά στη διανομή, μέσα από τα δίκτυά της, ανανεώσιμων αερίων καυσίμων με ελάχιστο έως μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα, όπως είναι το βιομεθάνιο.

Facebook: https://www.facebook.com/www.ValueNews.gr/?ref=pages_you_manage

Instagram: www.instagram.com/valuenews.gr/?fbclid=IwAR3mJb-ytEg6pWSZn_9OdccU2jwhV93sQoIbtns75CgvBHfPVFrdGCopgo8

Value News https://valuenews.gr/


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE