Βορίδης | Αυτοδύναμη Κυβέρνηση η Ν.Δ. στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση

Share on:

Την πεποίθηση ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης στον ΣΚΑΪ, διαψεύδοντας τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και παραπέμποντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Όπως ανέφερε, υπάρχουν ορισμένα δεδομένα που απαντούν στο ερώτημα σημειώνοντας ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ακλόνητη και συμπαγής. «Δεν υπάρχει κυβερνητική αστάθεια. Το “157” είναι μπετόν», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα 2,5 χρόνια που κυβερνά η ΝΔ παρά τις διακυμάνσεις και τις δυσκολίες που συνάντησε, υπάρχει μια σταθερή δημοσκοπική υπεροχή, η οποία είναι από 9 έως 13 μονάδες.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι με το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής «κατά πάσα πιθανότητα είναι δύσκολο να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση και επομένως θα πρέπει να ακολουθήσει ο γύρος διαβούλευσης των κομμάτων με τις διερευνητικές εντολές». Ωστόσο, τόνισε ότι η ΝΔ διεκδικεί και θα διεκδικήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. «Αυτή την πρόταση θα υποβάλουμε στον ελληνικό λαό. Στις δεύτερες εκλογές είμαι βέβαιος ότι η ΝΔ θα έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση».


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE