Τσίπρας | Ψηφίζετε εξοπλιστικά 7 δις ενώ οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα (βίντεο)

Share on:

Πολιτική σύνεσης ώστε να ενισχυθεί η αμυντική δυνατότητα των ενόπλων δυνάμεων και ταυτόχρονα να γίνουν οι απαραίτητες κοινωνικές δαπάνες σε μία περίοδο που ο πληθωρισμός έφθασε το 6, 2% ζήτησε στην ομιλία του στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση για να διαχειριστεί κονδύλια πολλών δις λειτουργώντας αδιαφανώς, τονίζοντας ότι αξιοποιεί τις αμυντικές δαπάνες της χώρας για κομματικό όφελος. Παράλληλα αναφέρθηκε εκτενώς στις στρατηγικές διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Αλέξης Τσίπρας εντόπισε την αντίφαση των ισχυρισμών του Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με τους οποίου η κυβέρνηση στοχεύει στο να μην επιστρέψει η χώρα στα ελλείμματα. Όπως είπε «επικαλεστήκατε πως δεν θα πάμε ξανά στα ελλείμματα και την πολιτική διεθνούς αναξιοπιστίας. Και σας ακούει ο πολίτης που δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα του, με τον πληθωρισμό σε υψηλό 25ετίας στο 6,2%, την ώρα που ψηφίζετε 7 δισ. εξοπλισμούς». Αναφέρθηκε μάλιστα στους πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου αναρωτώμενος: «Τι μπορεί να σκέφτεται αυτός ο άνθρωπος όταν βλέπει να οικειοποιείστε την αγορά εξοπλισμών με χρήματα του ελληνικού λαού, σε κομματικό σποτάκι. Των αεροσκαφών που πληρώθηκαν με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων;». Επίσης «τι μπορεί να σκέφτεται ένας πολίτης όταν ξέρει ότι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι το θέμα της ενέργειας. Και η Ελλάδα – εν μέσω Ρωσονατοικής κρίσης- διαπραγματεύεται με την Ρωσία την τιμή του φυσικού αερίου, και το προμηθεύεται 30% ακριβότερα από ότι η γειτονική Βουλγαρία».

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «κανείς δεν αμφιβάλλει για την αξία που έχει η ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας» θυμίζοντας ότι «το πρώτο μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα που προχώρησε μετά από μια 10ετία της χώρας ήταν η αναβάθμιση των F-16 που έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». Απευθύνθηκε όμως στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «σε μια χώρα που πριν μια δεκαετία βυθίστηκε στην οικονομική κρίση εν μέσω σκανδάλων και εξοπλιστικών προγραμμάτων δισεκατομμυρίων, που βρίσκεται σε ασταθές οικονομικό περιβάλλον, είναι ύβρις να κομπάζετε για εξοπλιστικές δαπάνες και να αντιγράφετε τις συνταγές του χθές, που οδήγησαν στη δημοσιονομική εκτροπή και στη χρεοκοπία. Και την ίδια στιγμή να επικαλείστε υπευθυνότητα και σύνεση. Και είναι θράσος να κουνάτε σε εμάς το δάχτυλο επειδή δεν δεχόμαστε να σας δώσουμε λευκή επιταγή,για να διαχειρίζεστε τις αμυντικές δαπάνες, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς διαφάνεια και εκτός θεσμικών διαδικασιών».

Πηγή:news247


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE