Στον ανακριτή οι 11 «θεματοφύλακες» του Συντάγματος (βίντεο)

Share on:

Στον ανακριτή απολογούνται οι 11 συλληφθέντες της αυτο-αποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» σχετικά με το πρωτοφανές περιστατικό της αρπαγής διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία. Σε βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη που αφορά το αδίκημα της αρπαγής.Επίσης, αναμένεται να σχηματιστεί και δεύτερη δικογραφία για απείθεια, καθώς πριν από τη μεταγωγή τους στα δικαστήρια της Κατερίνης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αρνήθηκαν να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο για κοροναϊό.Σύμφωνα με την ιστοσελίδα olympusmera.gr, λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ της Παρασκευής, μεταφέρθηκαν από τα δικαστήρια στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας όπου κρατήθηκαν μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Ένας από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» μέσα από την «κλούβα» της αστυνομίας μίλησε στους δημοσιογράφους και υποστήριξε ότι οι αρχές δεν του έχουν επιτρέψει να επικοινωνήσει με δικηγόρο.«Είναι ψεύτικες οι κατηγορίες. Με κρατούν παράνομα, δεν ξέρω που μας πάνε. Δεν έχω κάνει τίποτα προσωπικά» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «εγώ είμαι απόστρατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας».

Τι δηλώνουν οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»Μιλώντας στον ΑΝΤ1, o αυτοαποκαλούμενος συνταγματάρχης των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», υποστηρίζει πως γνωρίζει τους πρωταγωνιστές του περιστατικού στην Πιερία. «Ανταλλάσσουμε απόψεις με όλο τον κόσμο, έχουμε μιλήσει διαδικτυακά».Ο ίδιος καταδίκασε όσα συνέβησαν στην Πιερία και διαχώρισε τη θέση του, τονίζοντας πως για να οριστείς… Θεματοφύλακας «πρέπει πρώτα να γνωρίζεις το Σύνταγμα». Σύμφωνα με τον ίδιο «προσπαθούμε να επαναφέρουμε και να προστατεύσουμε την έννομη τάξη και να προστατεύσουμε το δημόσιο συμφέρον».Προβάλλοντας ανυπόστατους ισχυρισμούς, έκανε λόγο για «κοροϊδία» σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού, υποστηρίζοντας μάλιστα πως διαθέτουν όλα τα… επιστημονικά στοιχεία προκειμένου να επιχειρηματολογήσουν υπέρ των θέσεών τους.«Δεν ξέρω αν υπάρχει πανδημία» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή:in. gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE