Στην Ελλάδα τα εμβόλια Novavax & Sanofi | Κρίσιμα για το τέλος της πανδημίας

Share on:

Πρόκειται για τα εμβόλια της Sanofi και το εμβόλιο Novavax τα οποία τεχνολογικά βρίσκονται κάπου ανάμεσα στα εμβόλια mRNA και τα παλιά κλασικά εμβόλια. Ονομάζονται πρωτεϊνικά, και θεωρείται ότι θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πανδημίας καθώς θα πείσουν ένα κομμάτι των δύσπιστων απέναντι στο εμβόλιο και ειδικά εκείνων που παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών σε όλο τον κόσμο, παρά το γεγονός ότι εκατομμύρια ανθρώπων έχουν κάνει τα εμβόλια αυτά χωρίς να παρουσιάσουν το μικρό πρόβλημα, εκείνοι παραμένουν σκεπτικοί και αρνούνται τον εμβολιασμό.

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε και η Μίνα Γκάγκα. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας αυτή είναι η πρώτης τάξεως ευκαιρία να εμβολιαστούν όσοι πολίτες δεν το έχουν πράξει, φοβούμενοι τις παρενέργειες της τεχνολογίας mRNA.Οπως είπε η κυρία Γκάγκα την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, το νέο εμβόλιο θα είναι σημαντικό για όσους είχαν ανησυχία και δεν έκαναν τα υπάρχοντα εμβόλια.«Το εμβόλιο με βάση τις πρωτεΐνες χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με ένα από τα εμβόλια της Sanofi κατά της εποχικής γρίπης σε συνδυασμό με ένα ανοσοενισχυτικό, μια ουσία που δρα ως ενισχυτικό του εμβολίου, που κατασκευάζεται από τη φαρμακευτική Glaxo», εξήγησε η αναπληρώτρια υπουργός.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, το εμβόλιο της Novavax αναμένεται στις 21 Φεβρουαρίου (περίπου μισό εκατ. δόσεις) και οι εμβολιασμοί με το εν λόγω εμβόλιο θα αρχίσουν τις τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου με τις πρώτες του Μαρτίου.Τον Απρίλιο, όπως ανέφερε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα αναμένεται και το εμβόλιο της Sanofi.

Και τα δύο αυτά εμβόλια βασίζονται στην τεχνολογία της ανασυνδιασμένης πρωτεΐνης, η οποία ουσιαστικά προκαλεί ανασολογική απόκριση. Η διαφορά με τα mRNA εμβόλια είναι ότι στα πρωτεϊνικά εμβόλια η πρωτεΐνη-αντίγραφο της πρωτεϊνης-ακίδας του κορωνοϊού- υπάρχει ήδη στο εμβόλιο, ενώ τα mRNA εμβόλια προκαλούν την παραγωγή της από τα ίδια τα ανθρώπινα κύτταρα.

Πηγή : iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE