Σε δύο εβδομάδες η κορύφωση της μετάλλαξης Όμικρον | Νέα μέτρα στο τραπέζι

Share on:

Η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία θα συνεχιστεί, ενώ μετά τις 10 -12 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να αυξάνονται σιγά – σιγά και οι διασωληνώσεις, εκτίμησε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το πρωί της Πέμπτης.

Ο κ. Τζανάκης είπε ότι το προηγούμενο δεκαήμερο ο μέσος όρος των εισαγωγών στα νοσοκομεία ήταν περίπου 316, τώρα έχουν αυξηθεί κατά πολύ και χθες Τετάρτη καταγράφηκε ρεκόρ με 626 εισιτήρια μετά από πάρα πολύ καιρό.Τα μοντέλα της ομάδας του κ. Τζανάκη «δείχνουν» κορύφωση του πανδημικού κύματος της «Όμικρον» γύρω στις 19-22 Ιανουαρίου με μέσο κινητό όρο στις 55.000 ημερήσια κρούσματα «που σημαίνει ότι θα δούμε αιχμές μεγαλύτερων αριθμών».

Πάνω από το 85% των νοσηλευόμενων και των διασωληνωμένων είναι μη εμβολιασμένοι με τον καθηγητή να τονίζει ότι η τρίτη δόση του εμβολίου επέφερε ένα νέο πλήγμα στην πανδημία.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο νέων μέτρων το επόμενο διάστημα καθώς η μετάλλαξη Όμικρον επελαύνει με απίστευτο ρυθμό στην Ελλάδα και η πίεση στο ΕΣΥ αυξάνεται

Πηγή :newsbomb


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE