Ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στην Αττική | Καμπανάκι κινδύνου από τους ειδικούς

Share on:

Η μετάλλαξη Όμικρον δεκαπλασιάστηκε σε 4 ημέρες στην Αττική
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία το ΕΟΔΥ, το πρόβλημα φαίνεται να είναι μεγάλο σε περιοχές όπως η Αττική όπου σταθερά τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού. Ειδικότερα, στην χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ η Αττική μετρούσε 3.200 νέες μολύνσεις, ενώ σήμερα μία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα ανακοινώθηκαν 1.803.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία στην Αττική και απόδειξη αυτού είναι η αλματώδης αύξησή της στα λύματα της πρωτεύουσας. «Τη Δευτέρα 20/12 ανιχνεύσαμε για πρώτη φορά το στέλεχος Όμικρον στα λύματα της Αττικής. Εντός τεσσάρων ημερών η ποσότητα της Όμικρον στα λύματα είχε σχεδόν δεκαπλασιαστεί. Αυτή τη στιγμή, αναλύουμε τα λύματα του τριημέρου και το βράδυ της Δευτέρας θα μπορούμε να δούμε ακριβώς τον επιπολασμό μέσα από την αλληλούχιση που κάνουμε», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι ειδικοί υπολογίζουν ότι τα μισά κρούσματα στην Αττική είναι Όμικρον.

«Από την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική υπολογίζουμε ότι έχει ένα μεγαλύτερο ποσοστό από 10% στην κοινότητα στην Αττική αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να το αποκλείσω ότι έχει φτάσει το 30% και το 40%», δήλωσε ο καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Στο πλαίσιο της συνεχούς επιδημιολογικής επιτήρησης και αξιολόγησης των στοιχείων, υπό την σκιά της επικράτησης της παραλλαγής Όμικρον και με την αγωνία μιας νέας σημαντικής επιδείνωσης της πανδημίας, συνεδριάζει αύριο η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου. Θα εξετάσει τα επιδημιολογικά στοιχεία, θα αξιολογήσει τα μέτρα που ελήφθησαν για την μείωση της διασποράς του ιού και θα προτείνει επιπλέον εάν κρίνει ότι χρειάζεται.

Πηγή :iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE