Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού ανακοινώνει ο Πρωθυπουργός

Share on:

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, που θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου.


Η επιπλέον αύξηση θα είναι περίπου 6%, διαμορφώνοντας τον κατώτατο μισθό από τα 663 ευρώ στα 703 ευρώ.

«Η αύξηση του πληθωρισμού είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και, προφανώς, επηρεάζει και την οικιακή οικονομία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Βρισκόμαστε, ήδη, αντιμέτωποι με τις συνέπειες των ανατιμήσεων.

Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα έχει σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας.

Σε ό,τι αφορά την ενέργεια, από το Σεπτέμβριο μέχρι τώρα έχουμε διαθέσει πάνω από 1,3 δισ. ευρώ για τη στήριξη των νοικοκυριών.

Τον Ιανουάριο ένα ποσό της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη των νοικοκυριών, αλλά και των επιχειρήσεων και των αγροτών σε ό,τι αφορά τις ανατιμήσεις της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η πολιτική μας διευρύνει το διαθέσιμο εισόδημα. Έχει αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, έχουν μειωθεί οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Υπενθυμίζεται πως ο κατώτατος μισθός από την 1η Ιανουαρίου του 2022 διαμορφώνεται στα 663 ευρώ.

Στα 29,62 ευρώ το κατώτατο ημερομίσθιο

Το κατώτατο ημερομίσθιο για τους εργατοτεχνίτες ορίζεται στα 29,62 ευρώ.

Συγκεκριμένα:α) Για τους υπαλλήλους ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 2% και ορίζεται στα 663 ευρώ, από 650 ευρώ προηγουμένως.β) Για τους εργατοτεχνίτες το κατώτατο ημερομίσθιο αυξάνεται επίσης κατά 2% και ορίζεται στα 29,62 ευρώ, από 29,04 ευρώ προηγουμένως.

Πηγή :iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE