Nations League | Ελλάδα – Β. Ιρλανδία 3-1 | Μονό μπαράζ με Τουρκία στην Αθήνα | Να περιμένουμε δηλώσεις Ερντογάν;

Share on:

Η νέα Εθνική αρέσει και ρίχνει τριάρες με υπέροχο συνδυαστικό ποδόσφαιρο και γκολάρες και τώρα, Τουρκία στα μπαράζ στην Αθήνα, με φόντο τα τελικά του EURO 2026

Να περιμένουμε δηλώσεις Ερντογάν, ότι θα έρθουν… νύχτα στην Αθήνα για το μοναδικό μπαράζ στις 26 Μαρτίου 2026; Νύχτα θα έρθουν, αλλά σημασία έχει πως θα φύγουν.

Το μονό μπαράζ δεν πρόκειται να γίνει, μόνο αν η Ελλάδα ή η Τουρκία προκριθούν στα τελικά του EURO 2024 από τα προκριματικά της διοργάνωσης, η κλήρωση των οποίων θα γίνει στις 6 Οκτωβρίου.

Ο Nations League, απλά είναι η δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση για χώρες που δεν θα προκριθούν μέσω των προκριματικών.

Το ματς

Καθαρό 3-1 επί της Β.Ιρλανδίας, πρωτιά στον όμιλο και μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον.

Γλυκό φινάλε για την Εθνική ομάδα στο Nations League! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 3-1 της Βορείου Ιρλανδίας για την 6η και τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου και πλέον… μπαίνει σε ρυθμούς προκριματικών Euro 2024, τα οποία ξεκινούν τον Μάρτιο.

 Ήδη βεβαίως, η «γαλανόλευκη» είχε καταλάβει την 1η θέση από τα ματς του Ιουνίου, εξασφαλίζοντας -πέρα από την άνοδο στη 2η κατηγορία του θεσμού- παράλληλα και την παρουσία της στα μπαράζ για το Euro, εάν φυσικά δεν βρεθεί σε αυτά μέσω του ομίλου της.

Καλό παιχνίδι συνολικά για την Εθνική μας που έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα στην Κύπρο έχοντας τους περισσότερους διεθνείς σε πολύ καλή μέρα. Δημιούργησε ωραίους συνδυασμούς και πέτυχε όμορφα γκολ, ικανοποιώντας έτσι τον κόσμο της στη Ριζούπολη.

Ο Πέλκας με έξυπνη κεφαλιά μετά από αμυντικό λάθος των Βρετανών άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 18′ με τον Λέιβερι. Στο δεύτερο ημίχρονο πια, ο Μασούρας έκανε το 2-1 στο 55′ μετά από ωραίο ομαδικό συνδυασμό, ενώ το κερασάκι στην 5η νίκη της Ελλάδας στο γκρουπ, έβαλε ο Μάνταλος στο 80′ με το πιο ωραίο γκολ της βραδιάς!

Αργό τέμπο αλλά και δύο γκολ

Όσον αφορά στην εξέλιξη και την εικόνα του αγώνα, στα πρώτα λεπτά και για αρκετή ώρα δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο ιδιαίτερων αξιώσεων, με το ματς να έχει και αρκετές διακοπές για τραυματισμούς. Στο 3ο λεπτό ο Μασούρας είχε την πρώτη τελική με ένα σουτ εκτός περιοχής που δεν απείλησε ιδιαίτερα και η αμέσως επόμενη φάση είναι το πρώτο γκολ της Εθνικής.

 Ο Μπάλντοκ έκανε μια σέντρα από τα δεξιά στο 14′, ο γκολκίπερ της Βορείου Ιρλανδίας έμπλεξε με συμπαίκτη του που έκανε πίσω βήματα και δεν έδιωξε σωστά, με τον Πέλκα να τρυπώνει και με κεφαλιά να σπρώχνει τη μπάλα στην κενή εστία για το 1-0. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα, σε μια από τις ελάχιστες φάσεις που υπήρξε αδράνεια στην ελληνική άμυνα, οι Βορειοιρλανδοί βρήκαν γκολ ισοφάρισης. Ο Ντέιβις έκανε σέντρα από τα αριστερά, ο Λέιβερι κινήθηκε στην πλάτη του Μπάλντοκ και με κοντινή προβολή εκτέλεσε τον Βλαχοδήμο από τη μικρή περιοχή για το 1-1.

Ως το φινάλε του πρώτου μέρους, η Ελλάδα ήταν η ομάδα που είχε τις τελικές. Μασούρας και Μαυροπάνος δεν βρήκαν στόχο με τις κεφαλιές τους στο 28′ και το 33′, ενώ άστοχο ήταν και το καλό σουτ του Μπακασέτα στο 36′. Το στατιστικό το πρώτου μέρους «έδειξε» κατοχή 60-40 και 9-3 τελικές για την Ελλάδα. 

Ανέβηκε και καθάρισε

Στο δεύτερο ημίχρονο πλέον, η Εθνική ανέβασε περισσότερο την απόδοσή της και κατά διαστήματα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Στο 55′ μάλιστα βρήκε και το γκολ που της έλυσε τα πόδια.
Μετά από καλή πίεση στη μεσαία γραμμή -κάτι που έκανε σταθερά σε όλο το ματς- και το κλέψιμο που βγήκε, ο Μάνταλος πήρε τη μπάλα, βρήκε με ωραία πάσα τον Μπακασέτα στην περιοχή, αυτός με μια αντίστοιχα έξυπνη παράλληλη μπαλιά έβγαλε τον Μασούρα μόνο με το τέρμα και αυτός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-1.

Στο 58′ μια ωραία αντεπίθεση από τα δεξιά κατέληξε με σουτ του Τσιμίκα που κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ στο 61′ ακι το 65′ Μπάλντοκ και Ιωαννίδης αστόχησαν. Το τρίτο γκολ, το γκολ της βραδιάς, πέτυχε τελικά στο 80′ ο Μάνταλος. Βρήκε χώρο στα χαφ, προχώρησε, σήκωσε το κεφάλι και με μια απίθανη «οβίδα» από τα 25 μέτρα νίκησε τον Πίκοκ για τρίτη φορά. Στο φινάλε, ο Τσιμίκας έχασε και μια μεγάλη διπλή ευκαιρία για τέταρτο γκολ, με το 3-1 να παραμένει όμως ως το τελικό σφύριγμα. Αυτό βρήκε την Εθνική μας στην 2η κατηγορία του Nations League πια και με υποσχέσεις για… κάτι καλό στα προκριματικά του Euro!

Οι συνθέσεις των ομάδων: 
Ελλάδα (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Μάνταλος (92′ Γούτας), Κουρμπέλης, Μπακασέτας (76′ Μπουχαλάκης), Πέλκας (67′ Φούντας), Μασούρας (76′ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (67′ Δουβίκας).
Βόρειος Ιρλανδία (Ιαν Μπάρακλο): Πίκοκ-Φάρελ, Λιούις (76′ Φέργκιουσον), Έβανς, Φλάναγκαν, Μπράντλεϊ (68′ Τσαρλς), Τόμσον (9′ Σαβίλ), Ντέιβις, Μακάν, Μακνέρ, Λέιβερι (67′ Γουάιτ), Μαγκίνις (76′ ΜακΜέναμιν).
Διαιτητής: Φίλιπ Γκλόβα (Σλοβακία)
Βοηθοί: Πέτερ Μπέντναρ (Σλοβακία), Ντάνιελ Πόλατσεκ (Σλοβακία)
Τέταρτος: Μίχαλ Οσένας (Σλοβακία)
VAR: Τιάγκο Μαρτίνς (Πορτογαλία)
AVAR: Λουίς Γκοντίνιο (Πορτογαλία)


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE