Μητσοτάκης | Σύντομα στην Ελλάδα τα καινούργια φάρμακα για τον κορωνοϊό

Share on:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Σωτηρία που βρίσκεται στην αιχμή της μάχης κατά του Covid-19 και ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό του Νοσοκομείου που όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα Πρωτοχρονιά, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ευχαρίστησε για τον αγώνα που δίνουν και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αφοσίωση και την αυτοθυσία με την οποία στέκονται δίπλα στους ασθενείς σε αυτή την πρωτόγνωρη δοκιμασία για όλους. 

Ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την Αναπληρώτρια Υπουργό, αρμόδια για τις Υπηρεσίες Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Σε δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων:

θα έχουμε πια στη διάθεσή μας πολύ σύντομα και τα καινούργια φάρμακα για τον κορονοϊό τα οποία θα χορηγούνται τις πρώτες ημέρες από τη στιγμή που κάποιος διαγνωστεί (μετά και από τα μονοκλωνικά -είδα μάλιστα εδώ και την ταμπέλα για το που χορηγούνται τα μονοκλωνικά στο νοσοκομεία), είναι φάρμακα τα οποία φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικά και κατά της μετάλλαξης Όμικρον. Θα είμαστε από τις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες που θα τα παραλάβει και με βάση τα πρωτόκολλα τα οποία θα καθορίσουν οι ειδικοί θα μπορούμε να τα χορηγήσουμε.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE