Με δύο δόσεις και rapid test η εστίαση στη Γερμανία

Share on:

Νέα μέτρα αποφασίζονται στη Γερμανία για να περιοριστεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, που έχει προκαλέσει η μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα.

Τα νέα μέτρα θα αφορούν στην εστίαση, ενώ θα υπάρχουν περιορισμοί και για όσους έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίου.

Συγκεκριμένα σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους πρωθυπουργούς των 16 γερμανικών κρατιδίων και τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, αποφασίστηκαν περιορισμοί στην εστίαση για όσους πολίτες δεν έχουν κάνει τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Μόνο όσοι έχουν κάνει την τρίτη δόση θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα και να πηγαίνουν σε όποιο κατάστημα θέλουν.

Όσοι έχουν κάνει τις δύο πρώτες δόσεις εμβολίου αλλά όχι την τρίτη θα πρέπει να κάνουν και rapid test για να μπουν στα εστιατόρια, ενώ οι ανεμβολίαστοι δεν μπαίνουν με κανένα τρόπο.

Ασκείται δηλαδή ένα είδος πίεση για να κάνουν και την τρίτη δόση έχουν μείνει στις δύο.

Επίσης, όσοι έχουν κάνει τρίτη δόση εμβολίου, δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα ούτε αν έρθουν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Την ίδια ώρα οι 16 πρωθυπουργοί των γερμανικών κρατιδίων και ο Καγκελάριος συμφώνησαν όλοι για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών.

People queue outside a COVID-19 rapid test centre to get a day pass to visit shops and cultural institutions, as the spread of the coronavirus disease (COVID-19) continues in Weimar, Germany, March 29, 2021. REUTERS/Karina Hessland

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Παντελή Βαλασόπουλο, τα κρατίδια που ελέγχονται από τους Χριστιανοδημοκράτες, πίεσαν τον Σοσιαλδημοκράτη Καγκελάριο Σολτς να προχωρήσει ταχύτερα στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, καθώς φοβούνται νέο κύμα της πανδημίας, με τον Σολτς να απαντά πως δεν είναι δικό του θέμα, αλλά για αυτό αποφασίζει το Κοινοβούλιο.

Πηγή :ethnos


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE