Μάζης | Όσοι δεν μπορούν να προχωρήσουν στην επέκταση των χωρικών υδάτων να αποχωρήσουν | Καταιγιστική συνέντευξη στην Valuenews

Share on:

Οργανωμένη επιχείρηση κατατριβής ενάντια στη Ρωσία, χαρακτηρίζει την επιχείρηση πραξικοπήματος στο Καζακστάν , ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας Ιωάννης Μάζης, σε αποκαλυπτική του συνέντευξη στην Valuenews και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου.

Αναφορικά με την στενή συνεργασία Η.Π.Α. – Ελλάδος στην Άμυνα, ο κος Μάζης υποστηρίζει ότι η Ελλάδα παρείχε υπηρεσίες χωρίς να λάβει τις δέουσες αποζημιώσεις, ενώ κάλεσε όλους όσοι δεν μπορούν να προχωρήσουν στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ. στο Αιγαίο, να αποχωρήσουν και να ασχοληθούν με κάτι άλλο στη ζωή τους.

Που οδηγεί η ένταση στο Καζακστάν

“Υπάρχει μια εξωτερική παρέμβαση στην υπόθεση του Καζακστάν. Έχουν συλληφθεί άτομα, τα οποία ανήκουν στην οργάνωση των Γκρίζων Λύκων, όπως και Τατζίκοι, Ουζμπέκοι, Τσετσένοι, Καζάκοι, οι οποίοι είχαν πολεμήσει με τον ISIS στη Συρία για λογαριασμό των Τουρκικών Υπηρεσιών και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι οποίοι, πάλι μέσω Τουρκίας διοχετεύθηκαν στο Καζακστάν για να βοηθήσουν στην ανατροπή του καθεστώτος. Ήταν τόσο καλά προδιαγεγραμμένοι οι στρατηγικοί στόχοι, οι οποίοι έπρεπε να πληγούν από τους δήθεν ειρηνικούς διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν κάνει επιθέσεις σε συγκεκριμένα κέντρα οπλαποθηκών και έκλεψαν μεγάλες ποσότητες όπλων. Από την στιγμή εκείνη δεν ήταν απλά ειρηνικοί διαδηλωτές, αλλά ένα αντάρτικο πόλεων.

Συμφωνούν όλοι ότι ο αποκεφαλισμός Αξιωματικών της Αστυνομίας, δήλωνε τη σαφή υπογραφή του Τζιχαντιστικού στοιχείου υπόθεση αυτή. Ήταν απολύτως λογική η πρόσκληση του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν για την έλευση δυνάμεσων του GSTO, δηλαδή του Συμφώνου Ασφαλείας της Ασίας, όπου προΐσταται η Μόσχα. Επίσης Ήταν σαφής και δίκαιη η κήρυξη έκτακτης ανάγκης στην περιοχή της εδαφικής κυριαρχίας του Καζακστάν.

Ήταν μια οργανωμένη επιχείρηση κατατριβής ουσιαστικά εναντίον της Ρωσίας, τη στιγμή που ετοιμάζεται η υπόθεση της εκρήξεως στην Ουκρανία, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα γενικότερο μέτωπο ανάφλεξης ούτως ώστε να έρθει σε δυσκολότερη θέση η Μόσχα. Η ανάμιξη της Τουρκίας, δείχνει ότι υπάρχει μια σχέση μεταξύ της Τουρκικής εισβολής και του δώρου που έλαβε η Τουρκία από τις Η.Π.Α. με το ελαφρώς βλακώδες non paper για τον east med.

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια τεράστια Αμερικανική Βάση

“Στην υπογραφείσα συμφωνία μεταξύ Η.Π.Α. και Ελλάδος, ουσιαστικά δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψην, παρά το γεγονός ότι μετατρέπει την Ελλάδα σε μια τεράστια Αμερικανική βάση, παρά το γεγονός ότι θέτει την Αλεξανδρούπολη στο στόχαστρο βολής της Ρωσίας. Διότι σε περίπτωση αναφλέξεως στην περιοχή της Ουκρανίας και του Ευξείνου Πόντου, αντιλαμβάνεστε ότι η Αλεξανδρούπολη θα είναι ένα από τα σημεία εκείνα, τα οποία τίθεται στον άξονα βολής των Ρωσικών όπλων. Ανεξαρτήτως από αυτά τα δεδομένα, η Ελλάδα συμπεριφέρθηκε και πάλι με το γνωστό χαριτολόγημα της Ποντίας εταίρας. Η Ελλάδα παρείχε υπηρεσίες χωρίς να λάβει τις δέουσες αποζημιώσεις. Λυπούμαι, αλλά αυτό δεν είναι αντιμετώπιση στρατηγική, δεν είναι αντιμετώπιση ορθολογική”

Οι συνεχείς απειλές πολέμου από την Τουρκία και η στάση της Ελλάδος

“Η διατήρηση του Casus Belli και η εισβολή και κατοχή της Κύπρου, αυτά τα δύο και μόνο, είναι εκείνα που αναγκάζουν την Ελλάδα να αμύνεται και να οχυρώνεται, όπως της επιτρέπουν οι συνθήκες. Κανένα δικαίωμα δεν έχει η Τουρκία να παρεμβαίνει στην υλοποίηση ή μη της Συνθήκης των Παρισίων. Δεν το ξέρουμε αυτό στην Ελλάδα. Ο Πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, το έχει γράψει, το έχει πει πολλές φορές. Οι Τούρκοι καλά κάνουν, το ερώτημα είναι εμείς τι κάνουμε;”.

Γιατί παραμένει άγνωστο το πότε θα επεκταθούν τα χωρικά μας ύδατα στο Αιγαίο κατά 12 ναυτικά μίλια

“Λέω στους Κυβερνώντες το εξής: Εάν δεν μπορείτε, τότε αφήστε τα, κάντε κάτι άλλο παραγωγικό στη ζωή σας και αφήστε κάποιους άλλους που μπορούν. Εάν δηλαδή αισθάνεστε ότι είστε εκβιάσιμοι, ότι δεν μπορείτε να καταφέρεται να πείτε όχι, δεν μπορείτε να μιμηθείτε άλλες χώρες, οι οποίες βάζουν πάνω από οτιδήποτε άλλο την εδαφική τους ακεραιότητα και την Εθνική τους κυριαρχία, τότε κάντε κάτι άλλο”.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ:

Πηγή:Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE