Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας σε όλη τη Χώρα (βίντεο)

Share on:

Τη χειρότερη ημέρα βιώνει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έχει ξεσπάσει από νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου και έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρότατες βροχοπτώσεις, καταιγίδες, τα χιόνια αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους – ως επί το πλείστον νοτιάδες.

Ισχυρές βροχές έχουν ξεκινήσει από το πρώι στην Ήπειρο και την Πελοπόννησο, ενώ άρχισε να βρέχει νωρίς το πρωί και στην Αττική.

Με 22 μηχανήματα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις καταπτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό δίκτυο και τα νερά στο οδόστρωμα, προκειμένου να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις.

Σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς είναι σε ανοδική πορεία.

«Είμαστε σε εγρήγορση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα», τονίζει ο κ.Μιχαλάκης, ενώ συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Την ίδια ώραΣύμφωνα με πληροφορίες το epirusgate.gr, ο ποταμός Καλαμάς και ο Αχέροντας βρίσκονται στα όρια της υπερχείλισης. Στον Καλαμά η κατάσταση αντιμετωπίζεται με άνοιγμα του φράγματος κι έτσι αποφεύγονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Στον Αχέροντα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, κυρίως στην Γλυκή και την Αμμουδιά. Στην Αμμουδιά σημειώνονται τα πρώτα προβλήματα από την υπερχείλιση του ποταμού.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, που τροποποιήθηκε την Παρασκευή σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, τα προβλεπόμενα ύψη βροχής για σήμερα είναι πολύ υψηλά στο Ιόνιο και σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.Παράλληλα, στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι που πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο.Καθώς το κύμα αναμένεται σφοδρό η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με μήνυμα του 112 καλώντας τους κατοίκους των νησιών του Ιονίου, της Ηπείρου, περιοχών της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών. Παράλληλα, προσοχή χρειάζεται και στην Αττική.Καλύτερη εικόνα του καιρού θα δούμε από την Κυριακή.

Πηγή :cnn. gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE