Κλιμακώνεται η ένταση στα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας

Share on:

Όλο και κλιμακώνεται η ένταση στα ανατολικά της Ευρώπης, έχοντας ως επίκεντρο τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Τόσο η Μόσχα όσο και το Κίεβο (μαζί με τους συμμάχους του) θεωρούν ότι η αντίπαλη πλευρά είναι έτοιμη να διαταράξει με μια «εμπρηστική» κίνηση την -ούτως ή άλλως- λεπτή ισορροπία, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένοπλη σύγκρουση.

Είναι χαρακτηριστικό πως εκτός από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, στο… παιχνίδι μπήκε σήμερα (14/1) και η Σουηδία, μια χώρα που δεν έχει συμμετάσχει σε κανέναν πόλεμο εδώ και δύο αιώνες.Εδώ και κάποιες ώρες, η Σουηδία ανέπτυξε τεθωρακισμένα και δεκάδες ένοπλους στρατιώτες στους δρόμους του Βίσμπι, μιας παραθαλάσσιας πόλης στο νησί Γκότλαντ της Βαλτικής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN, οι ΗΠΑ θεωρούν πως η Ρωσία «εκ των προτέρων έχει αναπτύξει μια ομάδα πρακτόρων» για να πραγματοποιήσουν μυστική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία, κάτι που μπορεί να αποτελέσει αφορμή για «να δικαιολογηθεί η εισβολή» ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σε προγενέστερες δηλώσεις του, είχε υπογραμμίσει ότι η Ρωσία δεν συνιστά για κανέναν απειλή. Ακόμη, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν τέτοιες προκλήσεις για να δικαιολογήσουν τέτοιους είδους δηλώσεις, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι οι οποίες απόπειρες επίλυσης της κρίσης στη νοτιοανατολική Ουκρανία με στρατιωτικά μέσα θα έχουν τις πιο σοβαρές συνέπειες.

Πηγή :iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE