Καββαθάς | Ας μας το πουν ευθαρσώς ότι μας κλείνουν – Συνέντευξη στην Valuenews

Share on:

Ευθείες βολές στην Κυβέρνηση και τους αρμόδιους υγειονομικούς που αποφάσισαν να περιορίσουν την λειτουργία της εστίασης, μια ανάσα πριν την εκπνοή του έτους και εν αναμονή του Πρωτοχρονιάτικου Ρεβεγιόν, επέρριψε με συνέντευξή του στην Valuenews και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Ας βγουν ευθαρσώς και να μας πουν σας κλείνουμε και έχουμε τα αντίστοιχα μέτρα στήριξης του κλάδου, διότι η καταστροφή είναι πλέον ορατή μπροστά μας, είπε μεταξύ άλλων ο κος Καββαθάς. Αναφέρθηκε δε, στη επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία περιλαμβάνει μια πλειάδα υποστηρικτών μέτρων για τον κλάδο της εστίασης.

Νέα περιοριστικά μέτρα στην εστίαση

“Ουσιαστικά οι ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας είναι ένα lockdown για τον κλάδο της εστίασης. Και δεν αντιλαμβάνομαι ποιο μυαλό σκέφτηκε αυτά τα μέτρα, π.χ. για την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ανοιχτά τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης μέχρι τις 2 χωρίς μουσική, άρα διασκέδαση χωρίς μουσική, εστίαση χωρίς μουσική, δεν υπάρχει λόγος ο πελάτης μας να βγει να φάει σε ένα εστιατόριο και να συναθροιστεί. Λοιπόν ουσιαστικά μας κλείνει. Ας βγουν ευθαρσώς και να μας πουν σας κλείνουμε και έχουμε τα αντίστοιχα μέτρα στήριξης του κλάδου, διότι η καταστροφή είναι πλέον ορατή μπροστά μας, γιατί δεν ξέρουμε και το πλαίσιο το χρονικό, τον ορίζοντα που θα φτάσουν αυτά τα μέτρα. Δεν αντιλαμβάνομαι το ανοιχτά χωρίς μουσική. Εγώ διερωτώμαι ποιος θα πληρώσεις τις προμήθειες που έχουν γίνει; Ποιος θα πληρώσει τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί; Ποιος θα πληρώσει τις προκαταβολές που έχουν δοθεί για τα μουσικά σχήματα;”.

Επιπλέον μέτρα στήριξης ζητά ο επιχειρηματικός κλάδος

“Τα αιτήματά μας είναι εκ των πραγμάτων μεγαλύτερα. Χθες στείλαμε μια επιστολή στον Πρωθυπουργό, με την οποία ζητάμε χρηματοδότηση του κλάδου έτσι ώστε να μπορεί να επιβιώσει, να υπάρξει απαλλαγή ενοικίου όσο διάστημα θα παραμένουν υπό αυστηρούς περιορισμούς τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις του κλάδου. Ζητάμε να ενεργοποιηθεί ξανά η δυνατότητα των επιχειρήσεων να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις των εργαζομένων για να μπορέσουν να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και ουσιαστικά να μπορούν να έχουν εισόδημα και οι εργαζόμενοι. Οι επιστρεπτέες προκαταβολές να γίνουν μη επιστρεπτέες. Είναι περίπου 300 εκατ.ευρώ, το οποίο θα επιμεριστεί σε πέντε χρόνια γιατί η αποπληρωμή γίνεται σε εξήντα δόσεις για να μην βρεθούμε μπροστά σε συσσώρευση χρεών και βεβαίως τη μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στο 6% για να ξεπεράσουμε το άλλο μεγάλο πρόβλημα, που είναι παράλληλο με την πανδημία και τις επιπτώσεις στην οικονομία, τις ανατιμήσεις πρώτων υλών και κόστους ενέργειας”.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ:


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE