Καραγκούνης | Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξανά Πρωθυπουργός όποτε και εάν γίνουν εκλογές (βίντεο)

Share on:

Την βεβαιότητά του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι Πρωθυπουργός και την επόμενη τετραετία, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην Valuenews και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης. Ο κος Καραγκούνης απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ωστόσο ανέφερε ότι όποτε και να διεξαχθούν η Νέα Δημοκρατία θα είναι μια μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση γιατί όταν ο κόσμος κληθεί στην κάλπη θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε μια Κυβέρνηση σταθερότητας και σε μία κατάσταση περιπέτειας, αστάθειας και αβεβαιότητας.

Αποπομπή Λιβανού από την Κυβέρνηση

Την ακαριαία απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αποπέμψει από τα καθήκοντά τον Σπήλιο Λιβανό, που ήταν ακροατής πρωτοφανών λεγομένων από τον Δήμαρχο Σπάρτης περί των πυρκαγιών του 2007 στην Ηλεία και το μοίρασμα χρημάτων, σχολίασε ο Βουλευτής της Ν.Δ. λέγοντας μεταξύ άλλων :”Εμείς ως παράταξη θεωρούμε απαράδεκτα όσα ειπώθηκαν από τον κο Δούκα. Και σίγουρα ήταν ένας λάθος χειρισμός από την πλευρά του Υπουργού. Αυτό που κρατάω είναι η άμεση αντίδραση του Έλληνα Πρωθυπουργού. Ήταν μια αυτονόητη αντίδραση. Δεν υπάρχει η ίδια ευαισθησία από αρχηγούς άλλων κομμάτων, όταν έχουμε ακούσει απίθανα πράγματα. Ειδικά το τελευταίο διάστημα και δεν είναι μόνον ο κος Πολάκης. Ο κος Καραγκούνης αναφέρθηκε όμως και στα λεγόμενα της πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Τασίας Χριστοδουλοπούλου για τοποθέτηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε βασικούς θεσμούς, εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιστρέψει στην διακυβέρνηση της χώρας. “Η κα Χριστοδουλοπούλου είπε κάτι το οποίο δεν μπορεί να ειπώνεται σε μια Δημοκρατία. Ότι δηλαδή έκαναν το λάθος και δεν βάλανε τους δικούς τους πρασινοφρουρούς στη Δικαιοσύνη, δηλαδή στον βασικό πυλώνα – θεσμό της Δημοκρατίας. Όταν ακούγεται κάτι τέτοιο και δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτό κάτι υποδηλώνει. Το πως χειρίζεται η Νέα Δημοκρατία τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους αξιακούς κώδικες και πως αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλα αυτά”.

Ουδεμία σχέση έχω με τον Φουρθιώτη

“Ουδεμία σχέση έχω με τον κο Φουρθιώτη, πέραν της επαγγελματικής μου ιδιότητας”, απάντησε ο κος Καραγκούνης σε δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει οικονομικές συναλλαγές με τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη, που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις. Όπως είπε ο Κώστας Καραγκούνης, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να βρει ένα πάτημα για να μπορέσει να ασκήσει αντιπολίτευση. “Είναι άλλο να ασχολούμαστε επί σοβαρών θεμάτων και ζητημάτων που έχουν μια ουσία και άλλων ζητήματα που δεν έχουν καμία αξία“, τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Βουλευτής.

Όλα τα κόμματα θα πρέπει να συμφωνήσουν στην αναβάθμιση βασικών υποδομών

Αναφορικά με το φιάσκο της Αττικής Οδού και την ταλαιπωρία δεκάδων οδηγών, ο Βουλευτής της Ν.Δ. υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οφείλουν όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν στον εκσυγχρονισμό βασικών υποδομών, ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά δυσμενή καιρικά φαινόμενα. Αναφέρθηκε δε, στο έργο της υπογειοποίησης καλωδίων που έχει ήδη ξεκινήσει, ώστε ποτέ ξανά να μην διακοπεί το ρεύμα από έντονες χιονοπτώσεις ή βροχοπτώσεις. Το ζήτημα είναι να υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα ώστε να γνωρίζει κάθε υπηρεσία ξεχωριστά τι πρέπει να κάνει και πότε, κατέληξε ο κος Καραγκούνης.

Σε σχέση με τον χειρισμό των Ελληνοτουρκικών θεμάτων και της εξωτερικής πολιτικής, ο Βουλευτής Αγρινίου υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει διαχειριστεί εξαιρετικά όλα αυτά τα ζητήματα, καθώς έχει προχωρήσει σημαντικά στις Αμυντικές συμφωνίες, τις Γεωστρατηγικές κλπ. “Τα τελευταία χρόνια ο ρόλος της χώρας μας είναι πολύ αναβαθμισμένος. Συνεχίζουμε στο πλαίσιο της νομιμότητας. Παράλληλα ενισχύουμε τον ρόλο μας αμυντικά και προχωράμε έχοντας το δίκιο με το μέρος μας”, είπε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής της Ν.Δ. Υποστήριξε επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε μια ομάδα

Η Χώρα δεν έχει ανάγκη από πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Σχολιάζοντας τα περί πρόωρων εκλογών και το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κώστας Καραγκούνης είπε μεταξύ άλλων ότι η χώρα στην παρούσα φάση έχει ανάγκη από σταθερότητα, να ξεφύγει από την υγειονομική κρίση που έχει και οικονομικά αντίκτυπα. “Η Ν.Δ. θα είναι για ακόμη τέσσερα χρόνια κυβέρνηση. Θα είναι μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση γιατί όταν ο κόσμος κληθεί στην κάλπη θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε μια Κυβέρνηση σταθερότητας, όπου θα κάνει πράξη την μετάβαση της οικονομίας σε ένα άλλο επίπεδο και από την άλλη θα έχει να επιλέξει μια κατάσταση περιπέτειας, αστάθειας και αβεβαιότητας“, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Αγρινίου.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ :

Πηγή:Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE