Καιρίδης | Ο Πούτιν ανασταίνει το ΝΑΤΟ – Συνέντευξη στην Valuenews

Share on:

Την εκτίμηση ότι ακόμη και η Ελλάδα μπορεί να προσφύγει στις υπηρεσίες της Κίνας, για να βρεθεί ένας τρόπος φυγής του Πούτιν και να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, τον Ελλάδα Fm και την Valuenews.gr, o Βουλευτής της Ν.Δ. και Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Δημήτρης Καιρίδης.

Ο κος Καιρίδης ανέφερε επίσης ότι ο Πούτιν κατάφερε με αυτή του την τακτική να αναστήσει το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη.

Αναλυτικά: “Το σχέδιο του Πούτιν για γρήγορη κατάρρευση της Ουκρανικής Κυβέρνησης δεν ευοδώθηκε και τώρα επιμένει στα ακόμη χειρότερα, κλιμακώνοντας τη βία με βομβαρδισμούς αμάχων και αστικών κέντρων. Έχουμε ήδη μια προσφυγική κρίση σε εξέλιξη με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να περνούν τα σύνορα. Και ανθρωπιστική βεβαίως κρίση, καθώς σιγά σιγά θα αρχίσουν να τελειώνουν και τα τρόφιμα. Αδιανόητα αυτά να συμβαίνουν το 2022 στην καρδιά της Ευρώπης”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Καιρίδης.

Σε ότι αφορά την έκταση της έκρυθμης κατάστασης στην Ουκρανία, ο Βουλευτής της Ν.Δ. υποστήριξε ακόμη ότι υπήρξαν και άλλα στοιχεία, τα οποία υποτιμήσαμε. Υπήρξε ένας μεγαλοϊδεατισμός! Ένα καθεστώς απομονωμένο από την πραγματικότητα, ένας ηγέτης κλεισμένος στο Κρεμλίνο, ο οποίος πίστεψε την δική του προπαγάνδα, ότι δεν υπάρχουν Ουκρανοί, ότι όλοι αυτοί είναι Ναζί, ότι θα τους υποδεχθούν με ανοιχτές αγκάλες και βεβαίως οι Ρώσοι πίστεψαν ότι θα πάρουν τον Ιστορικό ρεβανσισμό.

Σύμφωνα με τον κο Καιρίδη, ο Πούτιν υποτίμησε τον Ζελένσκι και βεβαίως υποτίμησε την Ευρώπη και την Δύση συνολικά. Ήταν σαφώς πολύ προετοιμασμένος για τις όποιες κυρώσεις και είχε προετοιμάσει και την Ρωσική οικονομία γιαυτό, ώστε να μειώσει την εξάρτηση από την Δύση. Όμως οι κυρώσεις είναι τέτοιας μορφής, έξυπνες και στοχευμένες που παγώνουν μεγάλο μέρος από τα συναλλαγματικά διαθέσιμα και προκαλούν τεράστιες δυσλειτουργίες στην Ρωσική οικονομία.

“Ο Πούτιν ξανα ανασταίνει το ΝΑΤΟ και δίνει μια διάσταση Γεωστρατηγική στην Ευρώπη”, είπε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής της Ν.Δ.

Όσον αφορά τον παρεμβατικό ρόλο της Κίνας, τόνισε ότι η Κίνα τρίβει τα χέρια της με όλη αυτή την ένταση και κερδίζει ένα σύμμαχο, την Ρωσία. “Ακόμη και εμείς μπορεί να προστρέξουμε στις υπηρεσίες της Κίνας, διότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος διαφυγής για τον Πούτιν, προκειμένου να αποφύγουμε την περαιτέρω κλιμάκωση”, κατέληξε ο κος Καιρίδης.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ:

Πηγή:Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE