Η λίστα – «παγίδα» Ερντογάν με Έλληνες ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες

Share on:

Ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ Δημήτρης Ιτούδης είναι και ο νέος προπονητής της… Φενέρμπαχτσε. Την τουρκικής! Διότι (για τους αφελείς) «ο αθλητισμός ενώνει» τους λαούς. Όχι, όμως, όταν πρόκειται για τον Ερντογάν που χρόνια τώρα έχει αλώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο μπάσκετ μ’ έναν σκοπό: Την συνειδησιακή υποταγή της «φτωχής» Ελλάδας στην «πλούσια» Τουρκία.

Πολιτική, «η τέχνη του εφικτού» κατά τον πρώτο Γερμανό καγκελάριο Ότο Μπίσμαρκ, έχει πολυεπίπεδη εισχώρηση στο υποσυνείδητο των λαών, μέσω  της επικοινωνίας και φυσικά, όταν μιλάμε για τον νεοσουλτάνο ψευτονταή του Αιγαίου Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ακόμα μεγαλύτερη. Είναι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ ένα πεδίο άσκησης πολιτικής στον τουρκικό, αλλά και τον ελληνικό λαό, με παρέμβαση στο υποσυνείδητό τους; Προφανώς, διότι τα δυο δημοφιλή αθλήματα είναι μάζα. Κι όπου μάζα, ίσον πολιτική.

Στις δυο λίστες μπορείτε να δείτε ποιοι Έλληνες ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες καθώς και προπονητές έχουν περάσει από τουρκικές ομάδες ή παίζουν ή πρόκειται να το κάνουν, όπως ο Δημήτρης Ιτούδης, που ανέλαβε την Φενέρμπαχτσε. Πόσο αθώα είναι αυτή η αφαίμαξη χρόνων των καλύτερων παικτών και προπονητών από τις τουρκικές ομάδες; Καθόλου αθώα. Για όσους ψυχανεμίζονται πολιτικό δάκτυλο πίσω από τέτοιες αθώες μεταγραφές, μία επίσκεψη στην Τουρκία αρκεί, για να επιβεβαιώσουν πως ο Ερντογάν, συν τοις άλλοις, ποντάρει και στην «υποταγή» των Ελλήνων που εγκαταλείπουν την «φτωχή» χώρα τους κι έρχονται στην Τουρκία για το οικονομικό… ουρί του παραδείσου. Χρηματοδοτεί το project.

Στις εποχές των παχιών αγελάδων της τουρκικής οικονομίας, θα μπορούσε κανείς να βρει μία λογική. Στην σημερινή εποχή, ωστόσο, που η τουρκική οικονομία καταρρέει, η Φενέρμπαχτσε πήρε προπονητή τον Ιτούδη, η Εφές είναι δις πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ και δαπανά τεράστια ποσά, ο Μπακασέτας με τον Σιώπη είναι πρωταθλητές με την Τράμπζσπορ (Τραπεζούντα), ενώ πλειάδα Ελλήνων ποδοσφαιριστών αγωνίζονται ακόμα ή πέρασαν από την Τουρκία. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Που βρίσκουν τα χρήματα; Είναι κρατικά λεφτά που δίνονται για προπαγάνδα.

Η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Hurriyet», εκθειάζει την παρουσία των Μπακασέτα, Σιώπη, Πέλκα: «Οι Έλληνες παίκτες κάνουν τη διαφορά στην Τουρκία. Ο Πέλκας σήκωσε στους ώμους του τη Φενέρ για το γκολ που πέτυχε στο τέλος κι έδωσε τη νίκη επί της Κόνιασπορ. Στην Τραπεζούντα έχουν σαν Έλληνες Θεούς τον Μπακασέτα και τον Σιώπη. Λένε οι Έλληνες μάς φέρνουν το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 38 χρόνια». Και να, το βίντεο με τον Μπακασέτα να χορεύει το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας» έχοντας στους ώμους του την ελληνική σημαία. Ένα ρεπορτάζ σκέτη «μπαμπεσιά», πως δεν έχουμε πρόβλημα με τους Έλληνες. Μόνο το μισό Αιγαίο θέλουμε…

Ωστόσο, δυο φορές οι Τούρκοι προσπάθησαν να παγιδέψουν τόσο τον Μπακασετα, όσο και τον Σλούκα όταν αυτός έπαιζε μπάσκετ στην Φενέρ και να εκμαιεύσουν απαντήσεις που θα τους συνέφε4ραν ή να δημιουργήσουν κλίμα. Σε ματς του τουρκικού πρωταθλήματος, στο άκουσμα του εθνικού ύμνου της Τουρκίας, όλοι οι παίκτες γύρισαν προς την σημαία. Το ίδιο κι ο Μπακασέτας. Τον ρώτησαν πως… ένοιωσε, προσδοκώντας σε απάντηση υποταγής που θα τους βόλευε. Κι απάντησε ο μεγάλος αρχηγός της εθνικής μας: Εγώ ήρθα εδώ για να παίξω και θ’ απαντάω σ’ ερωτήσεις που αφορούν μόνο το ποδόσφαιρο». Δεν πέτυχε το κόλπο. Σε κάποιο ματς της Φενέρ, όλοι οι παίκτες της κράτησαν το πανό για τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ. Ο Κώστας Σλούκας δεν το ακούμπησε καν. Φανταστείτε, να το είχα κάνει, πως θ’ αντιδρούσαν οι Τούρκοι. Κι επειδή δεν το έπιασε, του επιτέθηκαν με πρώτο και καλύτερο τον μπασκετμπολίστα Σεμίχ Ερντέν… Ερντογανικότερο του Ερντογάν. «Δεν θα τρως ψωμί στην Τουρκία χωρίς να σέβεσαι τον ιδρυτή μας»! Ο Σλούκας με καταγωγή από την Σμύρνη έπραξε σωστό κι απέφυγε την παγίδα. Κατά την επιστροφή του στον Ολυμπιακό δήλωσε «ένοιωσα απροστάτευτος ως Έλληνας στην Τουρκία». Για να μην έχουμε αυταπάτες…

Μπάσκετ

Ιτούδης: Φενέρμπαχτσε

Σλούκας: Φενέρμπαχτσε

Ρετζιάς: Φενέρμπαχτσε

Κακιούζης: Εφές

Κόματος: Μερσίν

Ταπούτος: Ολίν

Δικαιουλάκος: Φενέρμπαχτσε

Ζούρος: Εφές

Αγγέλου: Εφές

Δέδας: Μπαχτσεσεχίρ

Πιστιόλης: Μπάνβιντ

Χατζηδάκη: Χατάι

Ποδόσφαιρο

Χατζηγιοβάννης: Ανκαραγκούτσου

Μπακασέτας: Αλάνια, Τράμπζνσπορ

Σιώπης: Αλάνια, Τράμπζνσπορ

Τζαβέλας: Αλάνιασπορ

Γκέκας: Σάμπσουνσπορ

Αβρ. Παπαδόπουλος: Τράμπζνσπορ

Τζόλης: Καϊσερίσπορ

Μανιάτης: Αλάνιασπορ

Μήτρογλου: Γαλατάσαραϊ

Πέλκας: Φενέρμπαχτσε

Κίτσιου: Γκαζιαντέσπορ

Κολοβέτσιος: Καϊσερίσπορ

Χατζηισαϊας: Ρίζεσπορ

Γούτας: Σίβασπορ

Κατράνης: Χατάισπορ

valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE