Γκάγκα | Επιστράτευση των ιδιωτών ιατρών – στο 90% η Όμικρον (βίντεο)

Share on:

Πλήρης είναι η επικράτηση της μετάλλαξης Omicron στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση που έκανε με τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη.

Συμφωνα με τα στοιχεία, στις 31/12, η Omicron εντοπίστηκε στο 89% των δειγμάτων. Αυτό, είπε, δείχνει την αυξητική τάση και σήμερα πιθανώς «έχει ξεπεράσει το 90%», με αποτέλεσμα να επικρατεί στην κοινότητα. Σήμερα, ο δείκτης θετικότητας άγγιξε το 10,4%, που είναι υψηλός αλλά μικρότερος από χθες.

Στο νοσοκομεία, η αναπληρώτρια υπουργός ανακοίνωσε την επίταξη ιδιωτών ιατρών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, καθώς οι εισαγωγές έχει αυξηθεί. Το ποσοστό των υγειονομικών που νοσούν και βρίσκονται σε καραντίνα, ανέφερε, είναι μικρό ανά νοσοκομείο και δεν φτάνει στο 4%. «Προχωράμε σε επιτάξεις, που θα ξεκινήσουν τώρα και βοηθά και ο ιδιωτικός τομέας με κλίνες ασθενών για Covid», είπε, ενώ διευκρίνισε ότι έως τη Δευτέρα θα έχουν παραδοθεί τα φύλλα πορείας προς τους υγειονομικούς.

Η κυρία Γκάγκα προανήγγειλε περισσότερες εμβολιαστικές γραμμές για ενήλικες και παιδιά. Όσον αφορά στο εμβόλιο της Moderna, για το οποίο διαπιστώνεται αυξημένη ζήτηση, θα ανοίγουν κάθε Κυριακή ραντεβού για εμβολιασμό σε όλη την Ελλάδα κάθε Κυριακή.

Πηγή:protothema


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE