Γηροκομείο – Κολαστήριο στα Χανιά (βίντεο)

Share on:

εικόνα γηροκομείο Κρήτη Χανιά

Μια εικόνα ντοκουμέντο από το γηροκομείο – κολαστήριο της Κρήτης έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Μια εικόνα ανατριχιαστική, με γέροντες στοιβαγμένους σε έναν μικρό χώρο, σκελετωμένους από την πείνα και καταπονημένους από τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο Φιλοξενίας Ηλικιωμένων των Χανίων.

Πρόκειται για μια από τις εικόνες που κατάφεραν οι Αρχές να αντλήσουν από τα καταγραφικά των καμερών ασφαλείας που υπήρχαν στον χώρο του γηροκομείου. Το μεγαλύτερο μέρος του βιντεοληπτικού υλκού έχει σβηστεί από τους υπεύθυνους. Είχαν όμως ξεχάσει να εξαφανίσουν ένα από αυτά που έχει αποτυπώσει τις άθλιες συνθήκες. Η φωτογραφία προέρχεται από αυτά τα βίντεο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι ένας από εκείνους που έκρυβαν ηλικιωμένους όταν γινόταν έλεγχος στο γηροκομείο. Ήδη επτά άτομα έχουν συλληφθεί για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Πρώην εργαζόμενος ο οποίος ήταν από τους πρώτους που μιλήσε στην Αστυνομία για όσα συνέβαιναν, είπε ότι από την τρίτη ημέρα εργασίας του άρχισε να βλέπει πως έδεναν τους ηλικιωμένους. “Έτυχε σε πολλά περιστατικά να δω συναδέλφους να χτυπάνε τους ηλικιωμένους, κάποιες φορές γιατί αντιδρούσαν οι ηλικιωμένοι, άλλες γιατί έτσι ήθελαν. Δεν ξέρω ακριβώς. Για αυτό δεν είχα και τις καλύτερες σχέσεις με την διοίκηση και με τους συναδέλφους”, όπως ανέφερε.

Εφιαλτικές εμπειρίες που σημάδεψαν τα γηρατειά του, βίαιες συμπεριφορές σε βάρος του ίδιου και άλλων ηλικιωμένων και καταστάσεις που δεν τις χωρά ανθρώπινος νους, περιγράφει ένας 76χρονος, πρώην φιλοξενούμενος της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στα Χανιά.Ο Χρήστος Δερμιτζάκης και η σύζυγος του Ελένη, μίλησαν στο neakriti, για υποσιτισμό, βασανιστήρια, άθλιες συνθήκες υγιεινής, για φέρετρα στο υπόγειο, γέροντες και γερόντισσες που καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια. Οι περιγραφές τους, είναι γροθιά στο στομάχι.

Νεκροταφείο” αποκαλούσαν οι ίδιοι το γηροκομείο στο οποίο είχαν την ατυχία να μπουν, ως φιλοξενούμενος ο πρώτος και ως επισκέπτρια η δεύτερη.”Ξύλο, έτρωγα πολύ ξύλο. Στον πισινό. Πονούσα και φώναζα. Μου έκαναν ενέσεις χωρίς λόγο. Με χτυπούσαν αλύπητα” είπε ο κ. Χρήστος Δερμιτζάκης.

Πηγή :thetoc


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE